2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A legfontosabb terület a kommunikáció?

Főoldal>Közérdekű>A legfontosabb terület a kommunikáció?
 
Írta: Szerk.
2024. május 30. 23:11
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Idén több mint negyedmilliárd forint, öt év alatt milliárdos nagyságrendű összeg – ennyit költ a kispesti önkormányzat kommunikációra. Ezzel legalább két probléma van. Az egyik, hogy például egészségügyi fejlesztésekre vagy a társasházak felújítására ennél nagyságrendileg kevesebbet fordít, a másik, hogy ebbe a keretbe valahogyan sosem fér bele sem a kispesti jobboldal véleménye, sem pedig azok a zűrös ügyek és kétes ügyletek, amelyekről jó volna, ha tudnának a kispestiek.

A fejlesztések rovására

 

Kispest Önkormányzata 2024-ben 268 millió forintot fordít kommunikációra. Ez talán önmagában nem is lenne olyan nagy összeg, ha nem vetnénk össze olyan területekkel, amelyek fejlesztése a kispestiek mindennapjait, illetve életminőségét kedvezően befolyásolná. Hogy csak néhány példát említsünk: a közvilágítás fejlesztésére egész évben mindösszesen 7 millió forint jut, a civil szervezetek működését 35 millióval támogatják idén. Az önkormányzat 2024-ben indította el a „Lakóközösségi felújítási alap” pályázatát, amelyet a társasházi, illetve szövetkezeti lakóépületek energetikai korszerűsítésére, energiahatékonyságuk javításának (nyílászárók cseréje, hőszigetelés) támogatására hoztak létre, melynek keretösszege kamatmentes kölcsönként áll a pályázók rendelkezésére.

A cél nemes, a rendelkezésre álló keret azonban elenyésző – különösen a 268 millió forinthoz képest –, mindösszesen 20 millió forint, és csupán ugyanennyi jut idén a társasház-felújítási alapba is. A

Kispesti Egészségügyi Intézet épületének felújítására, illetve műszereinek fejlesztésére is összesen csupán 81 millió forintot szánnak 2024-ben.

Pedig volna pénz a felsorolt összegek növelésére, még akkor is, ha előszeretettel mondják a baloldaliak, hogy az önkormányzatokat kivérezteti a kormány, ezért kénytelenek szűkös költségvetésből gazdálkodni. Ehhez képest tény, hogy 2023-ban az előző évinél mintegy 800 millió forinttal többel, összesen 4,13 milliárd forinttal támogatta a kormányzat Kispestet. Az sem igaz, hogy az önkormányzatnak nincs pénze, ugyanis több milliárd forint pénztartalékot halmozott fel.

Az arányokat nézve pedig számunkra világosan kiderül, hogy a kispesti önkormányzatnak sokkal fontosabb a kommunikáció, mint például az egészségügyi fejlesztések vagy a társasház-felújítások, ami viszont a kispestieknek volna fontosabb.

A másik probléma az, hogy úgy tűnik, az évi átlagosan 250 millió forintos kommunikációs keret nem elegendő a jobboldal véleményének megkérdezésére, illetve annak közlésére.

 

Mutyitérkép

 

Ennek pótlására készült el a „Kispesti mutyitérkép” azokból a hírekből, amelyek a helyi médiából az elmúlt 5 évben kimaradt híreket tartalmazzák. Az oldalon jelenleg majdnem 60 hír érhető el, helyszínnel, rövid leírással, és egy linkkel, amire kattintva bővebb információkat lehet kapni az adott témáról.

Bár megjelenése után pár héttel a kispesti baloldal próbálta megsemmisíteni a mutyiterkep.hu oldalt, nem sikerült nekik. A baloldali városvezetésre kevéssé jó fényt vető ügyek, ügyletek továbbra is elérhetők rajta.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.