2019. augusztus 21., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A magyar családok jelentik Magyarország jövőjét

Főoldal>Közérdekű>A magyar családok jelentik Magyarország jövőjét
 
Írta: Szerk.
2018. december 10. 15:12
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Új családtámogatási intézkedésekről, azok fokozott védelméről is kikéri a kormány a magyar emberek véleményét az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, családok védelméről szóló nemzeti konzultációban. Dr. György István szerint a magyar családok ügye felette áll a pártpolitikai vitáknak, hiszen a kérdés valójában Magyarország jövőjéről szól.

Nagy a részvételi hajlandóság a családok védelméről szóló nemzeti konzultáción, hiszen már közel 800 ezren töltötték ki a kérdőívet papíron, vagy online, a http://nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon. Ebből is látszik, hogy a magyar emberek számára is fontosak a kormány családokért tett intézkedései.

 

– Minél erősebbek a magyar családok, annál erősebb lehet a magyar nemzet is, ebből az alapállásból indul ki a polgári kormány, amely 2010 óta számos területen igyekezett segíteni, javítani a családok helyzetén – mondta lapunknak dr. György István Kispest és Kőbánya választókerületi elnöke. – Ezek közé tartozik a baloldali kormány által korábban eltörölt családi adókedvezmény újbóli bevezetése, amely egyébként éppen január 1-től bővül, de ilyen a közelmúltban szintén kibővített családi otthonteremtési kedvezmény is, vagy a hároméves gyes visszaállítása – sorolta az eddigi eredményeket.

 

A kormány további családtámogatási és -védelmi intézkedéseket tervez bevezetni – amelyre a konzultáció bizonyos kérdései is utalnak –, ezért is kéri ki a magyar emberek véleményét.

 

– Nem ez az első eset, hogy a kormány kikéri a lakosság véleményét a magyarságot érintő sorskérdésekben. Elmondható, hogy a konzultáció, mint intézmény egyre népszerűbb, amelyet jól mutat az egyre növekvő részvétel: a mostani konzultáción is csaknem 800 ezer honfitársunk vett már részt – hangsúlyozta dr. György István. – A családok védelme és támogatása olyan téma, amely felette áll a pártpolitikának, egyszerűen arról van szó, hogy Magyarország akkor maradhat magyar ország, ha megszületnek a magyar gyermekek. Ezért is gondolja úgy a kormány, hogy kétharmados törvényi védelemmel óvná a már megtett és a bevezetni tervezett családvédelmi és -támogatási intézkedéseket – tette hozzá. – Kibővítenétné például a főállású anyaság intézményét, és a beteg gyermeküket otthon ápoló családtagokat is fokozottan támogatná – mondta a választókerületi elnök.

 

A magyar családpolitika azért is szimbolikus jelentőségű, mert ez képezi az egyik lehetséges jövőképet akár európai viszonylatban is, hiszen a népességfogyás a kontinens több országában is komoly problémát jelent, amit a nyugati liberális erők a bevándorlással akarnak megoldani.

 

– A magyar kormány viszont a magyar családok, valamint a családalapító fiatalok támogatásával akarja megoldani a népesedési problémát, ezért keres a további intézkedésekhez egyetértési pontokat. Arra buzdítok mindenkit, hogy mondják el véleményüket és december 21-ig vegyenek részt a nemzeti konzultációban – hangsúlyozta dr. György István.

 

Főkép: pixabay.com

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.