2019. július 18., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A metrófelújítás következő lépése

Főoldal>Közérdekű>A metrófelújítás következő lépése
 
Írta: Szerk.
2017. december 04. 16:07
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Várhatóan 2018 végén indul az M3-as metró középső és déli szakaszának felújítása, amikor befejeződnek az északi szakasz munkálatai. A jövő évben kezdődő – Kőbánya-Kispest és Határ úti megállókat is érintő - felújítások pályázatát várhatóan még idén kiírják.

Eddig két közbeszerzési eljárás is meghiúsult az irreálisan magas árajánlatok miatt, ezért az új kiírásnál elsősorban a közbeszerzés eljárásrendje módosulna annak érdekében, hogy megalapozott ajánlatok érkezhessenek, de az elvárt műszaki tartalom ne csökkenjen.   

A rekonstrukcióval mintegy 30 évre biztosítják a metró biztonságos és gazdaságos működését. Ennek részeként új berendezéseket és elemeket is beépítenek a hatósági előírások és biztonsági megfontolások alapján.

A teljes áramellátó rendszer megújul és a fékezési energia visszatáplálásával gazdaságosabb lesz a metró üzemeltetése. Az utasforgalmi terek zaj- és környezetterhelése is sokkal kisebb lesz. Továbbá számítógépes vezérlésű, jobb hatásfokú, energiatakarékos gépészeti elemeket és világítási rendszereket építenek ki, valamint vízköddel oltó és korszerű tűzjelző rendszer létesül. Újjászületik és nagyobb teljesítményű lesz a szellőzőberendezés, korszerűbbek a mozgólépcsők és tíz állomáson felvonóval oldják meg az akadálymentesítést. Az állomások külső burkolatait - ahol szükséges -, az odalfali- és mennyezeti elemeket pedig teljeskörűen lecserélik.

 

Forrás: ittlakunk.hu

Fotó: MTI

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.