2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A metrófelújítás következő lépése

Főoldal>Közérdekű>A metrófelújítás következő lépése
 
Írta: Szerk.
2017. december 04. 16:07
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Várhatóan 2018 végén indul az M3-as metró középső és déli szakaszának felújítása, amikor befejeződnek az északi szakasz munkálatai. A jövő évben kezdődő – Kőbánya-Kispest és Határ úti megállókat is érintő - felújítások pályázatát várhatóan még idén kiírják.

Eddig két közbeszerzési eljárás is meghiúsult az irreálisan magas árajánlatok miatt, ezért az új kiírásnál elsősorban a közbeszerzés eljárásrendje módosulna annak érdekében, hogy megalapozott ajánlatok érkezhessenek, de az elvárt műszaki tartalom ne csökkenjen.   

A rekonstrukcióval mintegy 30 évre biztosítják a metró biztonságos és gazdaságos működését. Ennek részeként új berendezéseket és elemeket is beépítenek a hatósági előírások és biztonsági megfontolások alapján.

A teljes áramellátó rendszer megújul és a fékezési energia visszatáplálásával gazdaságosabb lesz a metró üzemeltetése. Az utasforgalmi terek zaj- és környezetterhelése is sokkal kisebb lesz. Továbbá számítógépes vezérlésű, jobb hatásfokú, energiatakarékos gépészeti elemeket és világítási rendszereket építenek ki, valamint vízköddel oltó és korszerű tűzjelző rendszer létesül. Újjászületik és nagyobb teljesítményű lesz a szellőzőberendezés, korszerűbbek a mozgólépcsők és tíz állomáson felvonóval oldják meg az akadálymentesítést. Az állomások külső burkolatait - ahol szükséges -, az odalfali- és mennyezeti elemeket pedig teljeskörűen lecserélik.

 

Forrás: ittlakunk.hu

Fotó: MTI

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.