2024. július 18., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.926100c6938b.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.9b53fed24b6e.jpg]

A migráció nem csak az EP-választás kulcskérdése

Főoldal>Közérdekű>A migráció nem csak az EP-választás kulcskérdése
 
Írta: Szerk.
2019. január 17. 16:15
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az idei EP-választáson először fordul elő, hogy nem a tagállamok belpolitikai ügyeiről, hanem egy közös európai ügyről dönthetnek az európaiak. Ez pedig a migráció, ami 15-20 évig is sorskérdés lehet egész Európában. A migránspártiak meg is kezdték a kampányt: tüntetnek minden európai jobboldali és bevándorlásellenes kormány ellen. A bevándorlásellenesek – köztük Magyarország – fő célja viszont az, hogy ők kerülhessenek többségbe az unió intézményeiben.

A migráció lesz a következő 15-20 év legnagyobb sorskérdés egész Európában – hangsúlyozta Orbán Viktor az idei év első kormányinfóján. A miniszterelnök rámutatott: Afrika és Ázsia népessége egyre nő, de népességmegtartó ereje nem növekedik elég gyorsan. – Magyarország azonban – mondta – büszke lehet rá, hogy szárazföldön elsőként bizonyította be, hogy a migrációt meg lehet állítani.

 

A miniszterelnök méltatta Matteo Salvini olasz belügyminisztert, ugyanis – mint mondta – ő vállalkozott a tengeri országokból elsőként, hogy tengeren is megfékezi a migrációt. A szigorú bevándorlásellenes törvényeket hozó olasz belügyminiszter, aki egyébként nem rég látogatott Lengyelországba, éppen a Visegrádi Országokban látja szövetségeseit ahhoz, hogy az Európai Parlamenti (EP-) választás után végre az emberek akarata érvényesüljön az Unió intézményeiben.

 

A migráció kérdése átalakíthatja az európai politikát

A migráció nem csak az EP-választás kulcskérdése, hanem – mivel el az első olyan uniós választás, ahol egy nagy, közös európai ügyről van szó – a választás után mélységében is átalakíthatja az európai politikát – hangsúlyozta Orbán Viktor. Újraértelmezi a jobb-baloldal pártstruktúrát bevándorláspárti és -ellenes pártokra, a kereszténységhez fűződő viszonyt, de a szuverenitás, azaz nemzeti önrendelkezés ügyét is. Hiszen – mondta a miniszterelnök – a bevándorláspártiak nem tartják tiszteletben azoknak – köztük Magyarország – a döntését, akik nem akarnak migránsokat befogadni.

 

A kampány meg is kezdődött: nem csak Budapesten, hanem Bécsben, Varsóban és Rómában is tüntetnek a helyi jobboldali, bevándorlásellenes kormányok ellen – mutatott rá a miniszterelnök. A Soros György által támogatott, EP-választásra készülő, bevándorláspárti erők mindenhol tüntetnek, és fognak is – tette hozzá. - Nekünk viszont az a célunk, hogy az EP-választás után az európai intézményekben a bevándorlásellenesek kerüljenek többségbe.

 

Mindenközben a belpolitikai folyamatok arra engednek következtetni, hogy a bevándorláspárti magyar baloldal, akár a Jobbikkal kiegészülve egy közös listát állít majd a májusi EPválasztásra. A magyaroknak, ha majd választaniuk kell, akkor választhatnak a közös ellenzéki „Soros-lista” és a Fidesz-KDNP nemzeti listája között – hívta fel a figyelmet Hidvéghi Balázs, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója.

 

Kiszámítható mechanizmust akarnak a bevándorláspártiak

Eseti megoldások helyett fenntartható és kiszámítható mechanizmust kellene bevezetni az Unióban – mondta a bevándorláspárti Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs biztosa, annak kapcsán, hogy ismét kiköthetett Máltán két – német NGO-k által működtetett – mentőhajó a fedélzetén 49 migránssal. A biztos „Európa dicsőségének” nevezte, hogy 9 tagállam befogadta a hajókról a migránsokat.

 

Család- és életellenes bevándorláspárti álláspont

Yves Cochet, francia szocialista politikus, egykori környezetvédelmi miniszter kifejtette, ő miképp oldaná meg az Európát sújtó migrációs és demográfiai válságot:

 

Szüljenek kevesebb gyereket a fejlett és gazdag európai országokban, hogy több hely legyen befogadni a bevándorlókat.

 

Ehhez megfordítaná a családtámogatási rendszert: azok részesülnének belőle legnagyobb mértékben, akiknek csak egy gyermekük van, a második gyermek megszületésével csökkenne, a harmadik után megszűnne a családi pótlék.

 

Forrás: MTI, Origo.hu, 888.hu

Főkép: Origo.hu

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.