2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A sport egyik lényegi eleme a közösségépítés

Főoldal>Közülünk>A sport egyik lényegi eleme a közösségépítés
 
Írta: Szerk.
2019. január 21. 12:05
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kispesti B-Cool Dance Team Sportegyesület alapítója, versenyzője és edzője, Mészáros Gábor vehette át 2018 decemberében a Kispest-sportjáért díjat, amivel a kerületünk sportéletéért sokat tevőket és munkájukat ismerik el. Ez alkalomból a 23 éve akrobatikus rock and roll-t űző edzővel, Mészáros Gáborral beszélgettünk.

Mióta űzi ezt a sportot, és mióta tanít Kispesten?

Az akrobatikus rock and rollal 23 éve kezdtem foglalkozni, a B-Cool Dance Team Sportegyesületünket 2013-ban alapítottam meg, de már ezt megelőzően egy másik egyesületben sportoltam és tanítottam. Jelenleg közel hetven gyermek jár hozzánk tanulni és sportolni, akik nagyjából 90 százaléka kispesti fiatal. Egyesületünk jelen van még Kőbányán, Százhalombattán, Szabadegyházán, Sárosdon, Adonyban és Dunaújvárosban is.

 

Sokak számára ismerősen cseng, de mi is pontosan az akrobatikus rock and roll?

Legegyszerűbben úgy tudom összefoglalni, hogy a sport és a tánc egyfajta keveréke, egy olyan dinamikus zenés, táncos sport, amely akrobatikus elemeket tartalmaz.

 

 

Akrobatikus elemek, mint például a szaltó?

Pontosan, bár azt már a magasabb szinteken kezdjük tanítani, mivel eleve az akrobatikus elemek is csak az idősebb tanítványaink edzéstervében jelennek meg, 14 éves koruk alatt csak a tánccal ismerkedhetnek meg a gyerekek, 14 és 18 év között kezdik tanulni a táncosaink először az úgynevezett „testközeli akrobatikát”, amely kisebb emeléseket, pörgetéseket és forgásokat jelent. Az idősebb, versenyszerű sportolóink edzéstervében szélesednek ki igazán az akrobatikus elemek. Ehhez természetesen a koordináció és technika mellett, amelyek részét képezik edzéstervünknek, komoly erőnlétre és izomzatra is szükség van: minden korosztályunk edzéstervét kifejezetten úgy alakítottuk ki, hogy az az életkorhoz illeszkedjen és szerepe legyen az egészséges életvitel kialakításában.

 

 

Tehát több korosztály is tanul az egyesületben?

És nem csak korosztályok szerinti bontásban vannak csoportok, mert egyrészt tömegsport jelleggel is oktatjuk az akrobatikus rock and rollt, ahol a lényeg a családias hangulat, a közösségkovácsolás, a tánc megszerettetése, valamint a mozgáskoordináció és a ritmusérzék fejlesztése. Ezen kívül élsportra, és versenysportra neveléssel is foglalkozunk: csapatink és párosaink szép, dobogós helyezéseket érnek el területi és országos versenyeken.

 

A tanítás mellett rendszeresen versenyez is?

Így van. Partneremmel, Lengyel Bonitával „Felnőtt A” kategóriában mi vagyunk az egyetlen páros, akik képviseljük a sportágban Magyarországot és ezzel Kispestet is. A tavalyi év végén, október és november között például világkupákon, világbajnokságon és Európa-bajnokságon is részt vettünk az Egyesült Államokban, Ausztriában, Oroszországban, Svájcban és Szlovéniában úgy, hogy közben még itthon is volt egy versenyünk. Január közepén pedig, szintén Oroszországban, egy továbbképzésen veszünk részt.

 

 

A kispesti sportolni és táncolni vágyók hol és mikor találkozhatnak Önökkel?

Kispesten az Üllői út 243. szám alatt található a táncstúdiónk, ahol kezdő, tömegsport óráink kedden és csütörtökön 16 és 17 óra között vannak. Ugyanezen napokon 17 órától versenyző edzéseket tartunk. A párosaink, versenysportolóink péntekenként 14 órától különórákat vehetnek. Hétfőn és szerdán fél öttől fél hatig pedig óvodásokat várunk az „oviroki” óráinkra, ahol kifejezetten kicsik számára kifejlesztett edzéstervvel készülünk.

 

Fotók: B-Cool Dance Team Facebook-oldala

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.