2021. október 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A válság ellenére is többletforrást kap jövőre minden humán terület

Főoldal>Közérdekű>A válság ellenére is többletforrást kap jövőre minden humán terület
 
Írta: Szerk.
2021. július 08. 11:22
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kormány megszorítások helyett béremelésekkel, adócsökkentésekkel, munkahelyteremtéssel és magasabb összegből gazdálkodó humán közszolgáltatásokkal kezeli a koronavírus-járvány okozta válságot – egyértelműsítette közösségi oldalán Rétvári Bence. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára hangsúlyozta: jövőre több forrás jut az egészségügyre, a köznevelésre, a szociális ellátásra és a kultúrára is.

„Bár a világ minden országa a koronavírus járvány miatti válsággal küzd, Magyarországon a jövő évi költségvetés a humán területek újraindításához is többletforrásokat biztosít” – kezdte Facebook-oldalára feltöltött bejegyzésében Rétvári Bence. Mint írta, az egészségügyre 786 milliárd forinttal több forrás jut 2022-ben, ez pedig azt jelenti, hogy 2010 óta 141 százalékkal, azaz közel két és félszeresével nő az egészségügyi költségvetés. A többletforrásból jut a járvány következtében megnövekedett várólisták ledolgozására, az orvosi béremelés következő ütemére, valamint az ápolók bérének január 1-i 30 százalékos emelésére is.  

 

"Tíz év alatt közel négyszeresére növeltük az egészségügy bérjellegű kiadásait” – hangsúlyozta az Emmi parlamenti államtitkára, aki arról is írt, hogy a köznevelési források jövőre 108 milliárd forinttal emelkednek, ami 71 százalékos növekedést jelent 2010 óta. A többlet biztosítja a fedezetet a mindenki számára ingyenes tankönyvekre, a minősítések miatti béremelésekre, az iskolafelújításokra és az új taneszközökre is.

 

Rétvári Bence felsorolását a szociális területtel folytatta, amelyre 57 milliárd forintos többletforrást biztosít jövőre a kormányzat. Ez 158 százalékos bővülést jelent az elmúlt 10 év viszonylatában.  „A bővülő forrásokból jut az ápolási díj januártól történő megemelésére, a megváltozott munkaképességűek kibővített foglalkoztatására és a szociális étkeztetés minden korábbinál magasabb összegére” – sorolta.

 

Az idei nagy leállás után a kulturális élet újraindítását 16 milliárd forintos költségvetési többlet szolgálja, ezzel tíz év alatt közel duplájára emelkedik a kulturális költségvetés. „A humán területek újraindításának fedezete a jövő évi költségvetésben megtalálható. Mi nem megszorításokkal, hanem béremelésekkel, adócsökkentésekkel, munkahelyteremtéssel és magasabb összegből gazdálkodó humán közszolgáltatásokkal kezeljük a válságot” egyértelműsítette az államtitkár.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.