2022. május 22., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

A vevők bizalma a legfontosabb

Főoldal>Közülünk>A vevők bizalma a legfontosabb
 
Írta: Bazsó Zoltán
2011. szeptember 28. 08:00
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kispesten nagyon sok embernek ismerősen cseng a Fajt név. Nem véletlen ez, hiszen Fajt István hentesmester közel fél évszázada méri a húsokat, és szolgálja ki vásárlóit a Vas Gereben utcai húsboltban. A nevét viselő sarki üzletház nemcsak a környéken népszerű, vevői más kerületekből is szép számmal érkeznek.

 

Jó bornak nem kell a cégér, tartja a közmondás, igaz ez Fajt István húsboltjára is, mert nem szorul rá a reklámra. Üzletének vevőköre nem egyik napról a másikra alakult ki, hanem sok évtizedes bizalom teremtette meg. A 2009-ben Kispestért díjban is részesült szakember 49 évvel ezelőtt, 1962-ben itt a kerületben kezdte a szakmát, fiatalon tanboltot is vezetett, és immáron több mint négy évtizede, 1969. szeptember 11-től dolgozik a Vas Gereben-Nádasdy utca sarkán lévő húsboltban. 1966 óta évről évre folyamatosan kerülnek ki kezei közül a mesterséget tőle megtanuló fiatalok. A rendszerváltást követően a kilencvenes évek elejétől tulajdonosa is az üzletnek.

Mondhatnánk, hogy a számok magukért beszélnek, de a puszta számok helyett sokkal inkább meggyőző maga az üzlet: a kiszolgálás és a minőség egyaránt. Nem véletlen ez, hiszen a tulajdonos mindig azt vallotta, legfontosabb a vevői bizalom megszerzése és megtartása. A mesterember örül annak, hogy maga mellett fiai is – akik komoly részt vállalnak a munkában, egyikük az adminisztrációs vonalat, míg másikuk a beszerzési ágat bonyolítja –, valamint dolgozói is hozzá hasonlóképpen gondolkodnak: legfontosabb a vevő. „Mindenki teljes odaadással dolgozik, aki megtisztel bennünket, hogy bejön hozzánk vásárolni, annak mindent megteszünk, hogy elégedetten távozzon” – mondta.

Jól jellemzi Fajt úr szemléletét, hogy a rendszerváltást megelőző évekből, még ma is több munkatársával dolgozik együtt. „Vannak olyan fiúk – mesélte büszkén lapunknak – jelenleg ketten is, akik több mint 30 éve dolgoznak velem együtt.” A fiatalabbak pedig itt tanulták meg a szakmát az üzletben, és itt maradtak állásban is.

Árukészletükben igyekeznek a környékhez igazodni, jól ismerik a kerületiek igényeit. Széles a sertés- marhahús választék, baromfiban a csirke és a pulyka a meghatározó, valamint időnként a kacsa, és aki felvágottat keres, az is számtalan termék közül válogathat. Vannak saját készítményeik is már, többek között különböző fűszerezett húsokat kínálnak, míg a szezonális termékeik közül a grillkolbász a legkelendőbb. Állítom, nem ok nélkül.

„Nagyon erős a konkurencia – mondja Fajt úr – „vevőink is elmennek ugyan a nagy multicégekhez vásárolni, de azért visszatérnek. Mi a bizalom megtartására törekszünk.” A kiszolgálást, a minőséget pedig leginkább a gyakorlatban érdemes kipróbálni, nem fognak csalódni!

 

[

 

 

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.