2022. július 06., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Adományokból épült a sószoba

Főoldal>Közülünk>Adományokból épült a sószoba
 
Írta: Szerk.
2016. január 19. 13:42
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Elkészült a kispesti Eszterlánc bölcsőde sószobája, amelyhez dr. György István kormánymegbízott a decemberi Adjunk a húroknak!... és a rászorulóknak is! elnevezésű jótékonysági koncertje bevételéből 150.000 forintot ajánlott fel. A sószoba önkormányzati támogatás nélkül, a kormánymegbízott, illetve a szülők és a dolgozók adományaiból épült.

 

Karácsony előtti jótékonysági koncertje előtt jutott dr. György István tudomására Dódity Gabriella kispesti frakcióvezetőtől, hogy a kispesti Eszterlánc bölcsődében nagy szükség lenne egy sószobára, ezért erre a célra is várták a felajánlásokat. A szülők, dolgozók és a kormánymegbízott felajánlásaiból januárban épült meg a gyógyhatású helyiség. A helyiség falába kb. 1200 kg parajdi sót építettek be, és a padlón is kialakítottak egy kis homokozót, amelyben őrölt sókristályban játszhatnak a kicsik. A három éven aluli gyermekek immunrendszere még nem elég erős, ezért a sószobában töltött idő különösen hasznos számukra a felső légúti betegségek megelőzésében, illetve a teljes gyógyulásban. Sárosiné Dálnoki Judit intézményvezető mutatta meg a kormánymegbízottnak és a frakcióvezetőnek a szép új sószobát január közepén.

 

– Kívánom, hogy használják egészséggel az új létesítményt, amelyet az intézmény alapítványán keresztül összegyűlt adományok, a szülők felajánlásai és az Adjunk a húroknak!... koncert bevételeiből – önkormányzati támogatás nélkül – valósítottak meg, összesen mintegy 500.000 forintból. Köszönöm szépen mindenkinek, aki segített a sószoba létrehozásában – mondta dr. György István.

 

A koncerten összesen 2.010.000 Ft gyűlt össze a felajánlásokból, amelyből a sószoba kialakítása mellett hátrányos helyzetű kőbányai és kispesti gyerekek nyári táborozását fogjuk támogatni.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.