2021. szeptember 21., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
december (11)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Adómentesség, lakásfelújítási támogatás és családi kedvezmények

Főoldal>Közérdekű>Adómentesség, lakásfelújítási támogatás és családi kedvezmények
 
Írta: Szerk.
2021. március 23. 10:26
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Jövő év január elsejétől nem kell személyi jövedelemadót (SZJA) fizetnie a 25 év alatti fiataloknak. A 2022-re tervezett adómentesség abban segít, hogy a fiatalok saját lábukra állva indulhassanak neki az életnek. A tervezet részleteiről a tavaszi ülésszakban dönt az Országgyűlés. Ezen felül számos kedvezményt vehetnek igénybe a negyven év alatti családok. Ez év januárjától lakásfelújítási támogatásra jogosultak azok a személyek, akik legalább egy gyermekkel rendelkeznek.

A kormány tájékoztatása szerint a fiataloknak jövőre nagyjából 22 százalékkal emelkedhet a jövedelme. Ez átlagosan mintegy 40 ezer forintot is meghaladó havi megtakarítást jelent, éves szinten pedig félmillió forinttal emelheti jövedelmüket. Előreláthatólag évente mintegy 280 ezer fiatalt érint majd a lehetőség a mostani foglalkoztatási adatokat figyelembe véve. A fiatalok szja-mentességét a kormány befektetésnek tekinti, és az éves szinten nagyjából mintegy 140 milliárd forintot jelent a költségvetés számára.

Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter leszögezte: a magyar fiatalok a fogantatás pillanatától a felnőtté váláson keresztül a családalapításon át, egész életükben számíthatnak a kormány segítségére. A kedvezmények közt szerepel a babakötvény, az ingyenes bölcsőde, óvoda, iskola, ezekhez kötődik a minden család számára elérhető ingyenes tankönyv és a rászorulók és a nagycsaládosok gyermekeinek az ingyen étkeztetése. Továbbá az első idegen nyelvi vizsga megszerzése, a Kresz-tanfolyam elvégzése, valamint a továbbtanulóknak a kormány kedvezményes diákhitel lehetőségét biztosítja.

 

Negyven év alatti családok számos kedvezményt kapnak

 

A családalapítás mellett elkötelezett fiatalok számíthatnak továbbá a tízmillió forintos babaváró támogatásra, a házassági és családi adókedvezményre, a családi otthonteremtési kedvezményre (CSOK) és számos más otthonteremtési támogatásra. Ez év januárjától átvállalja az állam a legalább egy gyermeket nevelő családoktól az otthonuk felújítási költségeinek felét, legfeljebb hárommillió forintig. Ha valaki 2021. január 1-je után felújításba kezd és gyűjti a számlákat, a költségeinek felét az állam visszautalja neki, legfeljebb hárommillió forintot. Ez vonatkozik az anyagbeszerzésre és a munkaerőköltségre is. Bármilyen felújítási formára felhasználható a támogatás, legyen szó energetikai korszerűsítésről vagy a fürdőszoba, illetve a konyha, vagy az önálló otthon felújításáról.

 

Kibővítette a kormány a CSOK kedvezményeit

 

Év elejétől új építési otthonok vásárlásánál öt százalékra csökken az ÁFA, ezen túlmenően a Családi Otthonteremtési Kedvezményt (CSOK) felhasználó családok visszaigényelhetik az öt százalékos áfát. Továbbra is érvényben van a családi adókedvezmény, egy gyermek után tízezer, két gyermek után kétszer húszezer és három gyermek után háromszor harmincezer forint kedvezményt kapnak a családok az adójukból, a négygyermekes édesanyák teljes egészében mentesülnek a személyijövedelem- adó megfizetése alól. A várandós édesanyáknak, terhességük 91. napjától jár a családi adókedvezmény. A csecsemőgondozási díj pedig július 1-től a bruttó jövedelem száz százalékára növekedik.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.