2021. március 02., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

február (11)
január (11)
· 2020
december (11)
november (6)
október (5)
szeptember (9)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Akadálymentes lesz a Határ úti metrómegálló is

Főoldal>Közérdekű>Akadálymentes lesz a Határ úti metrómegálló is
 
Írta: Szerk.
2018. április 25. 14:51
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az M3-as metró 20 állomása közül a felújítás végére 18 akadálymentesen megközelíthető lesz, közte a Határ úti megálló is – erről döntött a Fővárosi Közgyűlés. Az ülésen az is eldőlt, hogy szeptemberben megkezdődhetnek a Lánchíd felújítási munkálatai, amely várhatóan 2021. június végére fejeződik be.

Az M3-as metró infrastruktúrájának rekonstrukciója kapcsán egyebek mellett az állomások akadálymentesítéséről is döntött – egyhangúlag - a Fővárosi Közgyűlés. Ennek köszönhetően a felújítás végére várhatóan a 20 állomás közül 18 a mozgásukban korlátozottak számára is könnyen megközelíthető lesz.

 

Kőbánya-Kispest

 

Vannak állomások, ilyen például Kőbánya-Kispest végállomás vagy az Árpád-híd megálló, amelyben a peronokhoz csatlakozó aluljárók akadálymentesek, de az Újpest Központ, Gyöngyösi utca, Forgách utca, Lehel tér, Nagyvárad tér, Népliget valamint a Határ út állomások a következő időszakban válnak majd akadálymentessé, miután az engedélyezési terveket elkészítették és megvannak az elvi építési engedélyek is. Az előzetes tanulmányok és felmérések szerint - az Arany János utca, a Ferenciek tere, a Kálvin tér, a Corvin-negyed és a Klinikák – pedig ferdepályás liftet kap. A többi állomás akadálymentesítésére is készültek tanulmányok.

 

A metróvonalak közül egyébként jelenleg az M4-es metró állomásai érhetőek el akadálymentesen, liftek segítségével. Az M2-es vonalon az Örs vezér tere, a Pillangó utca és a Puskás Ferenc Stadion állomások akadálymentesek. Az Örs vezér terén a peron kialakítása teszi lehetővé az akadálymentes be- és kiszállást, míg a többi helyen liftet lehet igénybe venni.

 

Pillangó utca

 

Puskás Ferenc Stadion

 

Döntés született arról is, hogy szeptembertől elkezdődik a Lánchíd felújítása, amit a Fővárosi Közgyűlés 20 igen szavazattal 1 nem ellenében és 8 tartózkodó szavazattal hagyott jóvá. Itt majd a közúti pályalemezeket, a járdakonzolok teljes elbontását és újjáépítését, valamint a megmaradó acélszerkezetek javítását illetve korrózió elleni védelmét kezdik meg. Továbbá elvégzik a gyalogoskorlátok műemléki felújítását, a kőfelületek javítását és felülettisztítását, a köz- és díszvilágítás korszerűsítését, a Duna-meder szükség szerinti rendezését, a hídfőkben lévő gyalogos-aluljárók szélesített átépítését, a hídfő lépcsőinek átépítését, a hídfők helyiségeinek felújítását és lehetőség szerinti hasznosítását. A Lánchíd felújítási munkálatai várhatóan 2021. június végére fejeződnek majd be.

 

(Főfotó: origo.hu, fotók: Bkk)

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.