2019. augusztus 26., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Akadálymentes lesz a Határ úti metrómegálló is

Főoldal>Közérdekű>Akadálymentes lesz a Határ úti metrómegálló is
 
Írta: Szerk.
2018. április 25. 14:51
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az M3-as metró 20 állomása közül a felújítás végére 18 akadálymentesen megközelíthető lesz, közte a Határ úti megálló is – erről döntött a Fővárosi Közgyűlés. Az ülésen az is eldőlt, hogy szeptemberben megkezdődhetnek a Lánchíd felújítási munkálatai, amely várhatóan 2021. június végére fejeződik be.

Az M3-as metró infrastruktúrájának rekonstrukciója kapcsán egyebek mellett az állomások akadálymentesítéséről is döntött – egyhangúlag - a Fővárosi Közgyűlés. Ennek köszönhetően a felújítás végére várhatóan a 20 állomás közül 18 a mozgásukban korlátozottak számára is könnyen megközelíthető lesz.

 

Kőbánya-Kispest

 

Vannak állomások, ilyen például Kőbánya-Kispest végállomás vagy az Árpád-híd megálló, amelyben a peronokhoz csatlakozó aluljárók akadálymentesek, de az Újpest Központ, Gyöngyösi utca, Forgách utca, Lehel tér, Nagyvárad tér, Népliget valamint a Határ út állomások a következő időszakban válnak majd akadálymentessé, miután az engedélyezési terveket elkészítették és megvannak az elvi építési engedélyek is. Az előzetes tanulmányok és felmérések szerint - az Arany János utca, a Ferenciek tere, a Kálvin tér, a Corvin-negyed és a Klinikák – pedig ferdepályás liftet kap. A többi állomás akadálymentesítésére is készültek tanulmányok.

 

A metróvonalak közül egyébként jelenleg az M4-es metró állomásai érhetőek el akadálymentesen, liftek segítségével. Az M2-es vonalon az Örs vezér tere, a Pillangó utca és a Puskás Ferenc Stadion állomások akadálymentesek. Az Örs vezér terén a peron kialakítása teszi lehetővé az akadálymentes be- és kiszállást, míg a többi helyen liftet lehet igénybe venni.

 

Pillangó utca

 

Puskás Ferenc Stadion

 

Döntés született arról is, hogy szeptembertől elkezdődik a Lánchíd felújítása, amit a Fővárosi Közgyűlés 20 igen szavazattal 1 nem ellenében és 8 tartózkodó szavazattal hagyott jóvá. Itt majd a közúti pályalemezeket, a járdakonzolok teljes elbontását és újjáépítését, valamint a megmaradó acélszerkezetek javítását illetve korrózió elleni védelmét kezdik meg. Továbbá elvégzik a gyalogoskorlátok műemléki felújítását, a kőfelületek javítását és felülettisztítását, a köz- és díszvilágítás korszerűsítését, a Duna-meder szükség szerinti rendezését, a hídfőkben lévő gyalogos-aluljárók szélesített átépítését, a hídfő lépcsőinek átépítését, a hídfők helyiségeinek felújítását és lehetőség szerinti hasznosítását. A Lánchíd felújítási munkálatai várhatóan 2021. június végére fejeződnek majd be.

 

(Főfotó: origo.hu, fotók: Bkk)

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.