2019. szeptember 22., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Átadták a Jahn Ferenc Kórház új sürgősségi betegellátóját

Főoldal>Közérdekű>Átadták a Jahn Ferenc Kórház új sürgősségi betegellátóját
 
Írta: Szerk.
2018. március 28. 12:56
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Jelentős felújítást és bővítést is végrehajtottak a Dél-pesti Jahn Ferenc Kórház és Rendelőintézet Sürgősségi Betegellátó Osztályán. Egyebek mellett bővítették az osztály alapterületét és más, a hatékony, gyors és biztonságos betegellátást segítő fejlesztést is végrehajtottak. Ez az első befejezett beruházása a tavaly indult, és a központi régió egészségügyi ellátórendszerének korszerűsítését célzó Egészséges Budapest Programnak.

Átadták a kispestieket is ellátó Jahn Ferenc Kórház és Rendelőintézet 125 millió forintból felújított és kibővített Sürgősségi Betegellátó Osztályát.

 

 

A kormányzati támogatásból, az Egészséges Budapest Program forrásából megújult részlegen számos felújítási- és korszerűsítési munkát végrehajtottak: mintegy 750 négyzetméteresre növekedett az osztály alapterülete, szétválasztották a járó- és fekvőbeteg forgalmat, korszerű váróhelyiséget kialakítottak, felújították a sokktalanítót és a két négyágyas fektetőt is. Emellett az összes vizsgálóhelyiségbe a hatékonyabb, biztonságosabb és gyorsabb sürgésségi ellátást biztosító oxigén- és vákuumhálózatot építettek ki.

 

 

Ez az első elkészült beruházás a tavaly indult és 2026-ig kizárólag hazai forrásból 3 centrumkórház kiépítését, 25 budapesti és Pest megyei kórház, valamint 7 rendelőintézet felújítását megcélzó, 700 milliárd forintos összköltségű Egészséges Budapest Programon belül.

 

 

Az átadáson Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke emlékeztetett: a 2010 előtti baloldali kormányok mintegy 600 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből, amelyet a jelenlegi kormány – a folyamatosan erősödő gazdaságnak is köszönhetően – folyamatosan visszapótolt. Mint mondta, az előző uniós ciklusban csaknem 500 milliárd forintból már megújulhattak a vidéki kórházak, rendelőintézetek és mentőállomások, most a központi régión a sor.

 

 

fotó: Botár Gergely / kormany.hu

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.