2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Baloldali nyomásra maradt el a kiállítás?

Főoldal>Közülünk>Baloldali nyomásra maradt el a kiállítás?
 
Írta: Szerk.
2019. szeptember 19. 15:28
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Politikai támadások kereszttüzébe került egy wekerlei tűzzománc művész, Katona Áron Sándor, amiért a polgári értékrendet valló Wekerlei Polgári Egyesület (WPE) helyiségében is kiállította volna a Kispestre hagyományozott alkotásait. Információink szerint az egyeztetéseket követően – vélhetően – baloldali nyomására állt el a művész a kiállítástól, alig egy héttel a megnyitó előtt.

Szeptember 9-én tartották volna a Wekerlei Polgári Egyesület megújult közösségi helyiségében Katona Áron Sándor wekerlei tűzzománc művész kiállítását, amely azonban elmaradt. 

 

–  Szerettük volna egy méltó kiállítással megnyitni a megújult közösségi helyiségünket, ezért kértük fel a művész urat, hogy kiállíthassuk az alkotásait – mondta lapunknak Vitéz Tamás, a WPE elnöke.  – Azt gondoltuk, hogy a művészet mindenkié, és egy kispesti alkotó több helyszínen is kiállíthatja a munkáit, nem csak az önkormányzat égisze alatt. Sajnos azonban a városvezetés ezt másként gondolta – tette hozzá Vitéz Tamás. – A művész úr a munkatársamnak, akivel egyeztetett, azt mondta, hogy nem tudja vállalni a megnyitót, mert nagy nyomás alá, és baloldali támadások kereszttüzébe került. Ez egyértelműen arra enged következtetni, hogy az önkormányzat nyomást helyezetta művész úrra. Bár az is előfordulhat, hogy ez inkább szól a polgári értékeket valló Wekerlei Polgári Egyesületnek, mint a művész úrnak, hiszen a polgármester korábban megpróbálta megakadályozni, hogy egyesületünk helyiséghez, ezzel bázishoz jusson Kispesten – tette hozzá. – De Gajda Péter akkor is perrel fenyegette meg egyesületünket, amikor tiltakoztunk a Kós Károly téri látkép elcsúfítása, vagyis az ott felállított kürtőskalácsos bódé ellen, viszont vélhetően érzékelte a közfelháborodást, így visszavonták a vállalkozónak már kiadott engedélyt – idézte fel Vitéz Tamás.

 

Végül egy selyemre képeket festő textilművész, Tóthné Pálmai Katalin kiállításával nyitott meg a WPE megújult helyisége, amely minden hétköznap délután 4 és 6 óra között megtekinthető a Kós Károly tér 15. szám alatt.

 

Pártokon felül Kispestért? Nem úgy tűnik…

Egyébként Gajda Pétertől (MSZP) sem idegen, hogy kispesti érdekekből és értékekből politikai ügyet csinál. Bár magát úgy állítja be, mintha a pártokon felül Kispestért dolgozna, közben baloldali frakciója rendre leszavazza a Fidesz-KDNP frakció javaslatait a képviselő-testületben, amelyet aztán hónapokkal később, saját ötletének beállítva megvalósít részben vagy egészben.  Ilyen volt egyebek mellett a Berzsenyi utcai rendelő felújítása, vagy az új kardiológiai ultrahang készülék vásárlása az Egészségügyi Intézetben. Az, hogy ezzel hónapokat csúszott a fejlesztés és ezidő alatt sokaknak segíthettek volna, láthatóan nem zavarta a baloldali polgármestert. 

 

Főkép: Pixabay (szerk.)

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.