2022. május 27., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Bölcsődék Napja: köszöntötték a kispesti kisgyermek-gondozókat

Főoldal>Közülünk>Bölcsődék Napja: köszöntötték a kispesti kisgyermek-gondozókat
 
Írta: Pászti András
2013. április 23. 08:57
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Bölcsődék Napja alkalmából két kispesti bölcsődei dolgozót tüntettek ki hétfőn a Városháza dísztermében megrendezett szakmai konferencián, ahol a kicsik egészséges életmódra, és a megfelelő táplálkozásra való neveléséről szerezhettek hasznos ismereteket a kispesti nevelők.

 

Két kispesti bölcsődei dolgozó kimagasló munkáját ismerték el oklevéllel a hétfői konferencián: Nagy Ferencné, az Eszterlánc Bölcsőde kisgyermeknevelője az önkormányzat, Tabi Tamásné – aki ugyanebben az intézményben segíti a nevelők munkáját – pedig a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete kispesti tagozatának elismerésében részesült. Az okleveleket Mihály András, az önkormányzat Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke, illetve Brinza Istvánné, a kispesti Egyesített Bölcsődék intézményvezetője adta át a kitüntetetteknek.

 

 

Az egybegyűlteket köszöntötte a polgármester, aki a Csillagfény Bölcsőde hamarosan induló fejlesztését, 25 fős kapacitásbővítését emelte ki, és megköszönte a kerület hat bölcsődéjében dolgozó több mint nyolcvan nevelő és segítő munkáját. Elmondta, hogy a képviselő-testület döntése értelmében továbbra is ingyenes marad a bölcsődei ellátás Kispesten. A rendezvényen a városvezetők közül részt vett Tóthné Szabó Éva és Ékes Gábor alpolgármester is.

 

A szakmai programot Brinza Istvánné nyitotta meg, felhívva a hallgatóság figyelmét az egészséges életmódra való nevelés fontosságára: a család után sok kicsi számára a bölcsőde az első hely, ahol megkezdődik a szocializáció. A bölcsődében kinyílik számukra a világ, itt kezdhetik elsajátítani többek között egészséges táplálkozást, a természet megismerését. Ezután dr. Kun Ildikó: Az egészséges életmód, táplálkozás alapelvei; és dr. Juhos Adrienn: Korszerű táplálkozás kisgyermekkorban címmel tartottak előadást. Az előadások között fiatalok fuvola-, ének-, és versmondó előadásait hallgathatta a közönség.

 

Hazánkban a bölcsődei ellátás a gyermekjóléti szolgáltatások között a legrégibb, immáron 161 éves múltra tekint vissza. Az első bölcsődét a Pesti Első Bölcsődei Egylet hozta létre 1852. április 21-én, Budapesten, melynek tiszteletére 2010 óta ünnepelhetjük a Bölcsődék Napját. 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.