2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Cél az összehangolt munkavégzés

Főoldal>Közülünk>Cél az összehangolt munkavégzés
 
Írta: Lukasik Zsófia
2012. január 28. 08:00
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára

Ősztől új vezetője van a kispesti Vagyonkezelő Műszaki Szervezetnek. Dr. Kovács Istvánnal az eddigi munkáról és legfontosabb terveiről beszélgettünk. Szeptembertől tölti be a VAMÜSZ igazgatói feladatait. Hogyan látta a cég akkori helyzetét, milyen változtatásokat tartott azóta szükségesnek?

 A VAMÜSZ feladata többek között a kispesti lakások, intézmények, piacok fenntartása, kezelése. A munka kezdetekor elsősorban súlyponti kérdéseket kellett megoldanunk, áttennünk egyik helyről a másikra. Az egyik fontos elvárás például az, hogy a kerület két piaca, a Wekerlei kispiac, illetve a Kossuth téri piac jobban működjön, fenntartásuk gazdaságosabb legyen, állapotuk kedvezőbb legyen. Emellett nagyobb hangsúlyt kell fektetni a bérlemények ellenőrzésére is, hogy több információnk legyen a további munkához. Véleményem szerint jelentős változás az is, hogy nagyobb hangsúlyt fektetünk az energetikai területre, ehhez plusz embereket is vettünk fel.

Napjainkban elég szűkös forrásból tudnak mindenütt gazdálkodni, nemcsak az önkormányzatok, hanem állami intézmények is. Ön hogyan látja, veszélyben van-e a kerületi intézményhálózat karbantartása, működtetése?

Nincs veszélyben, nem is volt, az intézmények karbantartásához szükséges pénz rendelkezésre áll. Ugyanakkor fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a korábbi évekhez képest a munkák minőségén mindenképpen javítanunk kell. Ehhez pedig nem pénzre, hanem odafigyelésre van szükség. Sok a munkánk, hiszen átlagban havonta 120 bejelentés érkezik hozzánk az intézményektől. Emellett nagyon fontos a profil tisztítás is. A fő gond az, hogy sok feladat elaprózódik. Ha ezt racionalizáljuk, azzal nemcsak költséget takarítunk meg, hanem könnyebben tudjuk a munkánkat is elvégezni. Ez a munka már folyamatban van, és egy-két hónap alatt elkészülünk az új struktúrával, amelyben komoly fejlődési lehetőséget látok.

Milyen eredményt várnak a változásoktól?

- Úgy gondolom, hogy sokkal hatékonyabbá válik a munkavégzés. Mint minden szervnek, így a VAMÜSZ-nek is az a célja, hogy az itt élő 60 ezer ember jobb körülmények között éljen. Legyenek nyugodtak, nőjön a komfort érzetük, jó lakhatási lehetőségek álljanak rendelkezésükre. Fontos, hogy ebben mi is a megfelelő súllyal részt tudjunk vállalni. Az a célunk, hogy az emberek ne szorongva forduljanak hozzánk kéréseikkel, hanem úgy, hogy tudják, itt segíteni fognak rajtuk.


VAMÜSZ
1997-ben alapította az önkormányzat
feladata a kerület ingatlanvagyonának kezelése
többek között a kerületi fenntartású közintézmények karbantartását és felújítását is végzi

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.