2024. április 20., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

március
február
január (2)
· 2023
december (14)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
július
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Csökkent a bűncselekmények száma a kerületben

Főoldal>Közérdekű>Csökkent a bűncselekmények száma a kerületben
 
Írta: Szerk.
2018. június 12. 15:41
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Tovább javult Kispest közbiztonsága – mondta el Plánk Róbert nemrég egy Közbiztonsági Fórumon. A XIX. kerületi rendőrkapitánytól megtudtuk, miközben kevesebb a bűncselekmény Kispesten, a sikeres felderítések száma növekedett az elmúlt években. Ebben sokat segít a Fidesz-KDNP frakció által többször kezdeményezett térfigyelő rendszer korszerűsítése és bővítése.

A mutatók alapján a 2012-es évhez képest jelentősen csökkent a regisztrált bűncselekmények száma, és ezeknek majdnem felében sikerült is az elkövetőt bíróság elé állítani. Ez azt jelenti, hogy 28-ról 108-ra nőtt a sikeres felderítések száma – mondta el Plánk Róbert. A rendőrkapitány előadásából azt is megtudhattuk, hogy csökkent a betöréses lopások száma az elmúlt évekhez képest. Míg korábban 200 felett volt, tavaly 60 körül zárták az évet.  Soha ilyen alacsony nem volt még a gépkocsi lopások száma, ez 134-ről tavaly 41-re, a kocsi feltörések száma pedig 158-ról 28-ra csökkent, és ezek felderítési mutatójában is javulást vehetünk észre. A rablások száma 45-ről 5-re csökkent, és ezeket 100 százalékosan sikerült felderíteni. Mivel kerületünk elhelyezkedésének köszönhetően nagy autós forgalmat tudhat magáénak, ezért a közúti balesetek száma csak kicsivel, 114-ről 102-re csökkent. 

 

Plánk Róbert véleménye szerint nagyon sokat számít a kollégák közterületi jelenléte, hiszen így több lehetőségük van nyakon csípni akár egy körözött személyt, vagy konkrétan a bűn elkövetését megakadályozni.  Elhangzott az is, hogy a Kispesten elkövetett bűncselekmények nagy részét nem kispesti lakosok követik el. Ezzel kapcsolatban a rendőrkapitány kifejtette, sokat köszönhetünk a térfigyelő kameráknak. Ezek korszerűsítéséért és bővítéséért a Fidesz-KDNP frakció évek óta kardoskodik. Ahogy arról korábban már többször beszámoltunk, Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP), kerületi fejlesztéspolitikai tanácsnoka három évvel ezelőtt, egyéni képviselői indítványában tett javaslatot a térfigyelő kamerarendszer korszerűsítésére, és a rendszer bővítésére, további kamerák felszerelésére. Mindez azért is volt fontos, mert akkor 53 kamerából állt a rendszer és ebből 11 nem működött. 

 

- Ezt a kispestiek biztonságérzete szempontjából égetően fontosnak tartottuk, tartjuk. A kamerákat korszerűkre cserélték, a térfigyelő központ pedig valóban mindenben megfelel a XXI. századi körülményeknek – mondta a képviselő, majd hozzátette, hogy most már a rendszer bővítésére kell hangsúlyt fektetni, hiszen több száz helyszín kapcsán jeleztek igényt a lakosok. Volt olyan utca, ahol aláírásgyűjtésbe kezdtek, mert állandóak voltak a zaklatások, a beszólogatások, de előfordult késelés is. - Örömmel láttam, hogy foglalkoztak a kezdeményezésemmel és - még így is, hogy egy kicsit többet kellett várni rá -, de több helyen is felszerelték a korábban ígért térfigyelő kamerákat - mondta el lapunknak a fejlesztéspolitikai tanácsnok. 

Jelenleg 68 kamera és 4 rendszámfigyelő dolgozik az utcákon és figyeli a forgalmat. A kamerák felvételeit 8 napig őrzik meg. 

 

fotó:napi.hu

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.