2022. május 22., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Egyirányúsítják az Ady Endre utat, nem jár a 42-es, a buszok is másfelé mennek egy hónapig

Főoldal>Közérdekű>Egyirányúsítják az Ady Endre utat, nem jár a 42-es, a buszok is másfelé mennek egy hónapig
 
Írta: Szerk.
2017. május 09. 16:35
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kispesten, a Hunyadi utca és a Kossuth Lajos utca között villamospálya-felújítási munkákat végeznek, ezért a 42-es villamos helyett pótlóbusz szállítja majd az utasokat május 13-tól (szombattól) várhatóan június 11-ig (vasárnapig). A vágány felújítás a tervek szerint június 9-ig tart, június 10-11-én pedig a Kispesti Városünnep rendezvényt tartják.

A felújítási munkák idejére az Ady Endre utat és több környező utcát is egyirányúsítanak. Az Ady Endre út forgalmának korlátozása miatt módosul a 68-as, a 148-as és a 151-es busz útvonala is - tájékoztatott a BKK.

 

Közlekedés a 42-es villamos vonalán

Május 13-án (szombaton) az első járatindulástól június 11-én (vasárnap) az utolsó indulásig a 42-es vonalon pótlóbusz közlekedik a villamosok helyett a Tulipán utca és a Határ út között, 42-es jelzéssel.

Május 13-a és június 9-es között a Határ út felől a Tulipán utca felé tartó pótlóbusz a Ferde utca–Ady Endre út–Hunyadi utca–Esze Tamás utca–Kossuth Lajos utca–Ady Endre út–Vas Gereben utca–Tóth Árpád utca–Tulipán utca–Ady Endre út útvonalon közlekedik, az alábbi megállóhelyek érintésével:

 • Határ út M: a Ferde utcában a 123-as autóbusz végállomását követően,
 • Corvin körút: a 42-es villamos megállóhelye,
 • Hungária út: a 42-es villamos megállóhelye,
 • Batthyány utca: az Esze Tamás utcában a Batthyány utca kereszteződése előtt,
 • Kossuth Lajos utca: az Esze Tamás utcában a Kossuth Lajos utca kereszteződése előtt,
 • Ady Endre út: a 68-as autóbusz megállóhelye,
 • Vas Gereben utca: a 42-es villamos megállóhelye,
 • Kispest, Tulipán utca: a 42-es villamos végállomása.

A Tulipán utca felől a Határ út felé tartó pótlóbusz az Ady Endre út–Mátyás király utca–Üllői út útvonalon halad, az alábbi megállóhelyek érintésével:

 • Kispest, Tulipán utca: a 42-es villamos végállomása,
 • Vas Gereben utca: a 42-es villamos megállóhelye,
 • Kossuth Lajos utca: a 42-es villamos megállóhelye,
 • Templom tér: a 68-as autóbusz megállóhelye,
 • Hungária út: a 42-es villamos megállóhelye,
 • Corvin körút: a 42-es villamos megállóhelye,
 • Határ út M: a 99-es autóbusz megállóhelye az Europark előtt,
 • Határ út M: a 914-es, a 914A, a 950-es, a 950A és a 999-es autóbusz megállóhelye az Üllői úton, az 50-es villamos végállomása mellett.

Június 10-én és 11-én a kispesti önkormányzat megrendezi a Városünnepet, ami az Ady Endre út forgalmának korlátozásával jár. Az ünnepség alatti pontos forgalmi rendről a BKK később ad részletes tájékoztatást.

További változások a kapcsolódó buszjáratok vonalán

Az Ady Endre út forgalmának korlátozása miatt május 13-án (szombaton) az első járatindulástól június 9-én (pénteken) az utolsó indulásig módosul az ott közlekedő buszjáratok útvonala is, az alábbiak szerint.

68-as autóbusz

A Kispest, Vas Gereben utca felé tartó 68-as autóbusz a Báthory utca és a Kossuth Lajos utca közötti szakaszon a Báthory utca–Esze Tamás utca útvonalon halad, ezért nem érinti a Templom tér és a Kossuth Lajos utca megállóit. A terelt vonalszakaszon a 68-as buszra az ideiglenes Batthyány utca megállóban (az Esze Tamás utcában a Batthyány utca kereszteződése előtt), majd a szintén ideiglenes Kossuth Lajos utca megállóban (az Esze Tamás utcában a Kossuth Lajos utca kereszteződése előtt) lehet felszállni.

Az Akadémiaújtelep, 525. tér felé közlekedő buszok útvonala nem változik.

148-as autóbusz

A Csepel, Soroksári rév felé tartó 148-as autóbusz a Báthory utca és az Ady Endre út között a József Attila utca–Hunyadi utca módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti az Ady Endre út (Báthory utca) megállóhelyet. A terelt vonalszakaszon a 148-as buszra az ideiglenes Ady Endre út/Hunyadi utca megállóban (a Hunyadi utcában az Ady Endre út kereszteződése előtt) lehet felszállni.

A Kőbánya-Kispest M felé tartó 148-as autóbusz az Ady Endre út és a Simonyi Zsigmond utca között a Hunyadi utca–Üllői út útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Kisfaludy utca megállóhelyet. A terelt vonalszakaszon a 148-as buszra az ideiglenes Ady Endre út/Hunyadi utca megállóban (a Hunyadi utcában az Ady Endre út kereszteződése után) lehet felszállni.

151-es autóbusz

A Csepel, Határ utca felé tartó 151-es autóbusz a Báthory utca és a Hunyadi utca között a Báthory utca–Esze Tamás utca módosított útvonalon közlekedik, azonban megállóhelyei nem változnak.

A Kőbánya alsó vasútállomás felé tartó 151-es autóbusz a Hunyadi utca és a Kisfaludy utca között az Áchim András utcán át közlekedik, ezért nem érinti az Ady Endre út (Hunyadi utca) megállóhelyet. A terelt vonalszakaszon a 151-es buszra az ideiglenes Esze Tamás utca megállóhelyen (a Kisfaludy utcában az Esze Tamás utca kereszteződése után) lehet felszállni.

Forgalomkorlátozások a közúti közlekedésben

A BKK kéri az autósokat, hogy a felújítási munkák ideje alatt, május 13-a és június 9-e között fokozott figyelemmel vezessenek az Üllői út–Hunyadi utca–Mészáros Lőrinc utca–Kossuth Lajos utca által határolt területen, mert jelentősen változik a környék forgalmi rendje:

 • az Ady Endre utat a Kossuth Lajos utca és a Hunyadi utca közötti szakaszon a Határ utca irányába egyirányúsítják;
 • a Hunyadi utcát az Ady Endre utca és az Áchim András utca közötti szakaszon Pesterzsébet felé egyirányúsítják;
 • a Kisfaludy utcát az Áchim András utca és az Ady Endre út közötti szakaszon az Ady Endre út irányába egyirányúsítják;
 • a Báthory utca haladási iránya az Ady Endre út és az Esze Tamás utca közötti szakaszon megfordul, Pesterzsébet felé lesz egyirányú;
 • a Hunyadi utcában a József Attila utca és az Ady Endre út közötti szakaszt kétirányúsítják.

A BKK Pesterzsébet felől Kőbánya felé a Hunyadi utca–Áchim András utca–Kisfaludy utca útvonalat, Kőbányáról Pesterzsébet felé a Báthory utca–Esze Tamás utca–Hunyadi utca útvonalat ajánlja. A városhatár felé az Ady Endre út helyett az Üllői utat érdemes választani.

forrás:ittlakunk.hu

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.