2019. augusztus 26., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Elindult a tervezés a kiserdő átalakítására

Főoldal>Közérdekű>Elindult a tervezés a kiserdő átalakítására
 
Írta: Szerk.
2018. április 27. 12:15
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Bemutatta a Pilisi Parkerdő Zrt. a Sibrik-felüljáró melletti, a Víztorony utca irányába húzódó erdősáv megújítására készített koncepcióterveket. A dr. György István kormánymegbízott és Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok kezdeményezésére elindult átalakításokhoz a környéken élők is elmondhatták javaslataikat – legtöbben futókörrel, szabadtéri sportpályával, játszótérrel, kutyafuttatóval ellátott zöld részt látnának szívesen, amelyeket mind figyelembe vettek a tervezéskor. A két terv körül végül a természetes anyagokkal készülő koncepciót fogadták el.

Két koncepciótervet is készített a Pilisi Parkerdő Zrt. a Ferihegyi gyorsforgalmi út mellett húzódó úgynevezett Kúttói erdő rendbetételére. Az erdő egyelőre siralmas látványt nyújt: nejlonokkal és takarókkal borított fa tákolmányokban hajléktalanok élnek, és óriási a szemét és a környezetkárosítás.

Nemrég tűz ütött ki az erdőben, amikor valaki a ruhákat próbálta nyílt lánggal szárítani. A környéken élők aggódnak, és szeretnék, ha újra közösségi térként használhatnák a területet.

 

 

A kispesti Fidesz-KDNP frakció régóta dolgozik az erdősáv rendbetételén. Dódity Gabriella, fejlesztéspolitikai tanácsnok többször járt a kiserdőben, hogy felmérje az esetleges lehetőségeket, és segítséget nyújtson az ott élőknek, valamint a velük élő állatoknak. Télen meleg ruhát és élelmiszert, valamint állateledelt vitt, egy ott élő nőnek pedig megvette a vonatjegyét, mert a vidéki rokonoknál szeretett volna új életet kezdeni. Az állatok elszállítását is megkezdték, a Segítő Angyalok állatvédő szervezet a Park Állatgyógyászati Centrum segítségével először beoltotta a cicákat, majd néhányukat elvitte a kiserdőből, hogy gazdit keressenek nekik. Amint megkezdődnek a munkák, a kutyákat és a macskákat is elszállítják, és gazdát keresnek nekik.

 

 

Dr. György István, Budapest kormánymegbízottja megbeszélést kezdeményezett a tulajdonos Pilisi Parkerdő Zrt.- vel, kérve, hogy takarítsák ki a területet, és beszéljenek az esetleges felújítási lehetőségekről. Mivel a hajléktalanok elhelyezéséről is gondoskodni kell, a kormánymegbízott egyeztetett Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkárral is, hogy legyenek segítségükre ebben, akinek Dódity Gabriella egy összefoglaló anyaggal segít a helyzet megoldásában. A Pilisi Parkerdő korábban arról biztosította a kerületet, anyagilag is támogatják, hogy rendezzék, és a szabadidő hasznos eltöltésére alkalmas területté változtassák át az erdőt. Elhangzott, hogy az erdőrész faállománya nagyon elöregedett, több mint 70 éves, így azt már kétszer ki kellett volna termelni, ezért a felújítás szakmai szempontok miatt az akácos ritkításával is kell, hogy járjon, de az elöregedett fákat új csemetékkel pótolják. A szakemberek szerint nem kizárt, hogy még idén elkezdődhetnek a munkálatok, amelynek költségeihez az önkormányzat is hozzájárul Gajda Péter polgármester ígérete szerint. Az első tervek már elkészültek, ezeket a napokban mutatták be. Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnok a modernebb változat mellett azt a tervet javasolta, amely természetközelibb, a faanyagokkal jobban megőrizve az erdő jellegét. Végül ezt elfogadták és ennek végleges terveit készíti el a Pilisi Parkerdő Zrt.

 

 

– Örömmel láttam, hogy a tervezéskor figyelembe vették a lakók kéréseit, amelyeket én gyűjtöttem össze és továbbítottam a tulajdonosnak. Így várhatóan lesz futókör és szabadtéri sportpálya, kutyafuttató, napozórét és természetes anyagokból készült sporteszközök is. Sőt, egy mezítlábas tanösvényt is terveznek. Bízom benne, hogy a végleges, költségeket is tartalmazó terveket is elfogadják, és lesz elegendő forrás a megvalósításához – mondta el lapunknak Dódity Gabriella, akitől azt is megtudtuk, hogy kormányhatározat született az erdő melletti gyorsforgalmi új felújításáról is. A 20 milliárdos beruházás kapcsán talán az is lehetséges, hogy zajvédő falat kap az a szakasz.

 

 

Fotók: Facebook

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.