2022. augusztus 11., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (33)
június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Elismerést kapott a kispesti karatesport kiemelkedő alakja

Főoldal>Közülünk>Elismerést kapott a kispesti karatesport kiemelkedő alakja
 
Írta: Szerk.
2021. november 30. 09:34
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kispesti sportéletben betöltött kiemelkedő tevékenységéért Kispest Sportjáért-díjat vehetett át Vidra Zoltán. A 4. Danos Sensei-jel, aki a kispesti Nego Kyokushin Karate Egyesületet alapítójaként évtizedek óta népszerűsíti a sportágat a fiatalok körében, a Városházán tartott ünnepélyes díjátadót követően beszélgettünk.

Négy évvel ezelőtt a Magyar Karate Szövetségtől kapott rangos elismerést a sportban végzett tevékenységéért, most pedig a kispesti önkormányzat ismerte el egy nívós díjjal. Mire gondolt, mikor tudomására jutott, hogy szerepel a díjazottak névsorában?

 

Arra, hogy ez a díj nem kizárólag a saját érdemem, sőt: mindazok munkájának elismerése, akik az egyesületünk 1995-ös alapítása óta részei vagy részei voltak a közösségünknek. Noha az évek elteltével koruknál fogva már sokan abbahagyták az aktív sportot, és vannak, akiket időközben máshová vitt az élet, őket is megilleti az elismerés, hiszen nekik is köszönhető, hogy számos kupával gazdagodtunk az elmúlt 26 év alatt, nem beszélve a rengeteg rendezvényről és bemutatóról, amelyeken részt vettünk vagy szerveztünk.

 

Ha már a rendezvényeknél tartunk: a koronavírus-járvány hogyan hatott a sportágra?

 

A Magyar Tradicionális Kyokushin Karate Szövetség alelnökeként alaposan ráláttam arra, milyen károkat okozott a járvány a sportág számára. Sajnos több olyan mesterünket is elvesztettük, akik estében gondolni sem mertünk arra, hogy a járvány áldozatául eshetnek, az elmaradt versenyek és rendezvények soráról pedig gondolom nem kell beszélnem. Mindeközben az egyesületünk igyekezett alkalmazkodni a helyzethez: nagyrészt szabadtéri foglalkozásokkal tartottuk edzésben tanítványainkat.

 

Hányan, illetve milyen korosztályok tagjai vesznek részt az edzéseken?

 

Körülbelül harmincfős a csapatunk, amelyet többségükben gyerekek és fiatalok alkotnak; a fiú-lány arány 60-40 százalék körül alakul. A legfiatalabbak ötévesek, ugyanakkor vannak hatvanév körüli tagjaink is. A sport minden korosztály számára rendkívül fontos, hiszen amellett, hogy javítja az erőnlétet, erősíti az immunrendszert is, miközben segíti megőrizni az egészséget.

 

A hideg idő beköszöntével mennyire könnyű mozgásra bírni a fiatalokat?

 

Igyekszem a saját példámmal motiválni a fiatalokat, hogy ha a tanulás mellett akad egy kis szabadidejük, ne a számítógép előtt üljenek, hanem jöjjenek ki velem a szabadba edzeni vagy csak kirándulni egyet. Sosem volt célom, hogy bárkire is ráerőltessem ezt, de a tapasztalataim azt mutatják, a gyerekek szívesen mozdulnak ki otthonról, ha egyszer ráéreznek a mozgás „ízére”.

 

Egyre inkább aktuális a kérdés: hol és hogyan tölti majd a közelgő ünnepeket?

 

A sportot az ünnepek idején sem hanyagolom: ha tehetem, többedmagammal elmegyek futni a környékbe – a KAC-pályára, a kiserdőhöz, vagy éppen a szomszédos kerületekbe, például a Nyúldombhoz vagy az Óhegy parkba. Ezeket az alkalmakat rendszerint hirdetjük is a közösségi oldalon, így akinek van kedve, csatlakozhat hozzánk. Az ünnepekre pedig az adventi időszak beköszöntével készülök feleségemmel és három lányommal. Ahogy az évek óta megszokott, a szentestét otthon töltjük közösen, karácsony másnapján vagy harmadnapján pedig a nagyszülőknél vendégeskedünk majd.

 

Negyven éve szenvedélye a sportág

 

Vidra Zoltán 4. Danos Sensei 1981-ben kezdett el karatézni. Pályafutása során magyar bajnoki címet szerzett és Valton kupát nyert, valamint a magyar karate-válogatott keretébe is bekerült. 1995-ben megalapította a kispesti Nego Kyokushin Karate Egyesületet, amellyel azóta is népszerűsíti a sportágat. Az egyesület annak idején útjára indította a Honkyokushin Kispest Kupát, amelyet eddig 11 alkalommal szerveztek meg, s amely mostanra magyar és nemzetközi bajnokság is egyben. Zoltán „A" kategóriás bírói minősítéssel rendelkezik, s 2009-ben tagja volt a Papp László Sportarénában megrendezett Kyokushin Karate VB hivatalos szervezőbizottságának is. 2017-ben a Magyar Tradicionális Kyokushin Karate Szövetség alelnökévé választották. A sportember a kispesti önkormányzat sport bizottságának szakértőjeként is tevékenykedik. 

 

A Nego Kyokushin Karate Egyesület munkáját dícséri, hogy Kispest Sportjáért-díjban részesült elnöke, Sebestyén József is.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.