2024. június 14., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Elkezdődött a 13. havi nyugdíjak postai kézbesítése

Főoldal>Közérdekű>Elkezdődött a 13. havi nyugdíjak postai kézbesítése
 
Írta: Szerk.
2022. február 09. 13:10
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kormány visszaadja a plusz egyhavi juttatást, amit a Gyurcsány-Bajnai kormány vett el idős honfitársainktól: a Magyar Posta már kézbesíti a 13. havi illetményt, amelyet a február havi nyugdíjjal együtt kapnak meg az érintettek. Földesi Gyula, a Fidesz választókerületi elnöke felidézte, hogy a 13. havi nyugdíj elvételét megszavazta annak idején a baloldal helyi jelöltje, Hiller István is. Ebből is látszik, rá nem számíthatnak a nyugdíjasok, nem úgy, mint az Orbán-kormányra, amely folyamatosan bizonyítja, hogy megbecsüli idős honfitársainkat.

A baloldal elvette, a kormány visszaadja a 13. havi nyugdíjat, amelynek postai kézbesítése a mai napon, február 9-én kezdődött. A többi érintettnek pénteken utalják a bankszámlájára a plusz egyhavi illetményt, amelynek kifizetését a jó gazdasági teljesítmény teszi lehetővé. Mivel januárban újabb 5 százalékkal növekedett a nyugdíjak összege, ezért a 13. havi juttatás is emelt összegű. A rendes havi nyugdíjellátással együtt érkező plusz egyhavi illetményt az öregségi nyugdíjasok mellett a nyugdíjszerű ellátásban részesülők – többek között a rokkantsági ellátást és az ideiglenes özvegyi nyugdíjat kapók – is megkapják.

 

Földesi Gyula, a Fidesz választókerületi elnöke lapunknak hangsúlyozta: a kormány megbecsüli az időseket, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy az elmúlt év során három alkalommal is emelkedtek a nyugdíjak és idős honfitársaink novemberben igen jelentős prémiumot is kaptak.

 

A valaha volt legnagyobb összegű, fejenként 80 ezer forintos bónusz folyósítása után januárban újabb 5 százalékkal növekedett a nyugdíjak összege, ennek megfelelően a mostani 13. havi juttatás is emelt összegű.

 

Felidézte, hogy a Gyurcsány-Bajnai korszakban gyakorlatilag kifosztották a nyugdíjasokat. – A baloldal aljas és nyilvánvalóan hazug ígéretekkel bolondította az időseket a választási kampányokban. Majd kormányon semmi mást nem tettek, mint felemelték a nyugdíjkorhatárt, lerontották a nyugdíjak vásárlóértékét és végül elvették a 13. havi nyugdíjat. A baloldal helyi jelöltje, Hiller István ebben is partner volt, hiszen ő maga is megszavazta a 13. havi juttatás elvételét – emlékeztetett Földesi Gyula, hozzátéve, hogy a nemzeti kormány a baloldallal szemben betartotta ígéretét és a juttatások növelése mellett megőrizte - sőt több mint tíz százalékkal javította is - a nyugdíjak vásárlóértékét.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.