2020. december 03., csütörtök, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Elsöprő Fidesz-KDNP győzelem Kispesten is

Főoldal>Közérdekű>Elsöprő Fidesz-KDNP győzelem Kispesten is
 
Írta: Szerk.
2019. május 26. 16:40
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Elsöprő győzelmet aratott a Fidesz-KDNP nemcsak országosan, hanem Kispesten is az európai parlamenti választáson. Hiába mozgatott meg Gajda Péter (MSZP) polgármester minden követ - még akár jogértések árán is - az utóbbi hónapokban, hogy segítse a bevándorláspárti párttársait és szövetségeseit, csúnyán elbukott: szinte az összes szavazókörben megelőzte még a DK is az MSZP-Párbeszédet. Országos szinten így a Fidesz-KDNP 13, a DK 4, a Momentum 2, az MSZP-Párbeszéd 1 és a Jobbik 1 mandátumot szerzett az Európai Parlamentben. Kérdés, a kispestiek felébredtek, vagy ismét a csúnyán elbukott bevándorláspárti Gajdára bízzák a kerületet.

Sok hűhó semmiért, mondhatnánk, hiszen hiába szállt be az európai parlamenti kampányba Gajda Péter (MSZP) polgármester úgy, hogy egyébként nem is volt jelölt ezen a választáson, hiába plakátolta tele a kerületet az arcképével ellátott plakátokkal, csúfosan leszerepelt a pártja a választáson. Pedig Kispest szocialista polgármestere minden erejével – még a jogsértéstől sem riadva vissza – a bevándorláspárti baloldal szekerét tolta. Ennek ellenére az országos eredményekhez hasonlóan Kispesten is a Fidesz-KDNP listáját támogatták magasan a legtöbben. A második a Demokratikus Koalíció lett, vagyis Gyurcsány Ferenc pártja is megelőzte Gajda pártjának MSZP-Párbeszéd listáját, ahogyan a Kétfarkú Kutyapárt is a legtöbb helyen maga mögé szorította a Jobbikot Kispesten.
A korábbi uniós voksolásokhoz képest kiugró részvételű választáson a kormányzó pártszövetséget 99,9 százalékos feldolgozottságnál 52,14% támogatta, 13 helyet szerezve az Európai Parlamentben. A második helyen a DK végzett 16,26 százalék mellett 4 mandátummal, őket követi a Momentum, a párt 9,92 százalékos támogatottsággal 2 mandátumot szerzett, az MSZP-Párbeszéd 6,68 százalékkal, a Jobbik pedig 6,44 százalékkal 1-1 mandátumot szerzett az Európai Parlamentben. Sok helyen egyébként a Kétfarkú kutyapárt megelőzte a Jobbikot. 

 

Leszerepelt Gajda bevándorláspárti pártszövetsége Kispesten is, még a DK és a Momentum is megverte az MSZP-Párbeszédet

 

Jogsértések árán is a bevándorláspártiak mellett Gajda

Pedig Gajda Péter (MSZP) az utóbbi hetekben-hónapokban minden követ megmozgatott azért, hogy segítse a bevándorláspárti párttársait és politikai szövetségeseit. Azzal kezdte, hogy teleplakátolta az arcképével és az MSZP-Párbeszéd logóival ellátott plakátokkal Kispestet „Több Uniós forrást Kispestre” felirattal, elterelve ezzel a figyelmet a választás valódi tétjéről. Ráadásul jogsértő módon, mivel nem tűntette fel jogszerűen a kiadó nevét, székhelyét és a kiadásért felelős személyt, holott ez kötelező lett volna. Ezért a Fővárosi Választási Bizottság első fokon elmarasztalta Kispest szocialista polgármesterét és eltiltotta a további jogsértésektől. Ezt követően Gajda megpróbálta elbagatellizálni a jogsértést, és álszent módon, a kispestieket félrevezetve másra mutogatott, ahelyett, hogy felelős vezetőként beismerte volna: a jogszabályok rá nézve is kötelezőek. Ráadásul a plakátokat ő maga, illetve támogatói finanszírozták, a jelek szerint pedig elég sokat buktak rajta…

 

Gajda beállt a bevándorláspártiak táborába

Hiába próbálta tehát gőzerővel tolni a bevándorláspártiak szekerét, hiába próbálta megvezetni a kispestieket, hogy az volna az EP-választás tétje, hogy több közvetlen uniós forrást kapjon a kerület, a kispestiek átláttak a szitán, és elsöprő többséggel a Fidesz-KDNP-t támogatták. A kérdés már csak az, hogy Gajda bevándorláspárti színvallása után, és ismerve, hogy milyen állapotban van 13. éve tartó polgármestersége után a kerület, ismét rábízzák-e Kispestet az őszi választáson, vagy a Fidesz-KDNP jelöltjét támogatják majd. Elemzők szerint várhatóan a DK elnöke bejelenti, hogy ő az ellenzék vezére, így újra kell tárgyalni a pozíciókat. Várhatóan újra kell osztozkodni Kispesten is. 

 

Fotó: 24.hu

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.