2019. augusztus 26., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Eltávozott barátunkra, Dárday Vilmosra emlékezünk

Főoldal>Közülünk>Eltávozott barátunkra, Dárday Vilmosra emlékezünk
 
Írta: Szerk.
2019. február 01. 08:45
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
2019. január 14-én, életének 81. évében távozott e világból Dárday Vilmos, a kispesti keresztény-polgári közösség régóta meghatározó tagja, 2002-2006 között önkormányzati képviselője, a kerületi KDNP és a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség alapító tagja, egy rendíthetetlenül keresztény és demokrata kispesti polgártársunk.

– Ő, aki fáradtsággal nem törődve, betegsége ellenére is mindenkinek segített. Lényeglátó, okos tanácsaira mindig érdemes volt odafigyelni, szerény, de határozott vitapartnere volt ellenfeleinek. Az idősebb és a fiatalabb tagtársakkal is megtalálta a közös hangot. Széleskörű tájékozottságát mindannyian tiszteltük – emlékezett Dr. Amberger Evelin, a kispesti KDNP elnöke.

 

 

Dárday Vilmos 1938-ban született Budapesten. Középiskolai tanulmányait a kecskeméti piaristáknál végezte, érettségi után felsőfokú tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán kezdte meg 1956-ban. A forradalom és szabadságharcban aktívan részt vett, amiért három év börtönbüntetésre ítélték, amelyből két év után amnesztiával szabadult. Hiába nyílt ki cellája ajtaja, a csendes megtorlás, a megbélyegzés és ellehetetlenítés részeként az élet számos ajtaja bezárult előtte, például az összes magyarországi egyetemen, a kommunista diktatúra minden felsőoktatási intézményből kitiltotta. Ezt követően segédmunkás, majd ipari tanuló volt, ám végül – állhatatosságát és kitartását bizonyítva – sikerült bekerülnie a Kandó Kálmán felsőfokú technikum esti tagozatára, ahol üzemmérnöki oklevelet szerzett.

 

A rendszerváltozás után a KDNP kispesti szervezetének alapító tagja, 1994-2010 között a helyi szervezet titkára volt. A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség alapítói között jegyzik a nevét. 2002-ben aktív részese a KDNP újraélesztése érdekében megkezdett munkának is.

 

– Szomorú szívvel búcsúzunk Tőle, nagyon hiányolni fogjuk és emlékét szívünkben örökre megőrizzük – mondta Dr. Amberger Evelin –, de jókedvvel és mosollyal emlékezünk vissza valamennyi vele töltött pillanatra.

 

Utolsó útjára 2019. február 12-én 10:45-kor kísérik az Új Köztemetőben, a katolikus anyaszentegyház szertartása szerint. Lelki üdvéért a temetés napján 18 órától a Kispesti Nagyboldogasszony Templomban mutatnak be szentmiseáldozatot.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.