2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Elviselhetetlen szomszédok? Sokan menekülnek

Főoldal>Közülünk>Elviselhetetlen szomszédok? Sokan menekülnek
 
Írta: Szerk.
2015. október 01. 10:20
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Több panaszlevél is érkezett szerkesztőségünkbe azzal kapcsolatban, hogy az önkormányzat a tulajdonában lévő ingatanokat bérbe adta, azonban az ott élők viselkedésükkel, hangoskodásukkal olyan mértékben zavarják a szomszédságot, hogy van, aki elköltözött saját tulajdonú ingatlanjából is, mert már nem bírta elviselni az állandóvá vált hangoskodást, zaklatást.

Egy társasház egyik bérlője információink szerint folyamatosan áthágja az együttélés „szabályait”, zaklatják a társasház többi lakóját, kéregetnek tőlük és lopnak, ennek ellenére még mindig a házban lakhatnak. A társasház egyik idős lakója például azért költözik télire a Segítő Kéz Gondozó Szolgálat otthonába, mert a szomszédban lakók rettegésben tartják és a téli tűzifáját is ellopták. Információink szerint a másik lakásban élő család jogtalan lakáshasználó, ugyanis az önkormányzat nem hosszabbította meg a szerződését, ennek ellenére még mindig a lakásban tartózkodhatnak. Több olyan esetről is hallottunk, amikor önkényes lakásfoglalók zaklatják a környezetüket, az önkormányzat mégsem tesz semmit.

 

A helyzet a Jókai utcában sem jobb. Az egyik ház lakói a hét majd minden napján tüzelnek, annak ellenére, hogy ez tudomásunk szerint szabálysértésnek minősül. Ezen kívül folyamatosan hangoskodnak, ordítoznak, bömböltetik a zenét éjjelig, ami az utcában lakókat zavarja, ezért feljelentést tettek a rendőrségen és jelentették az önkormányzat felé is a problémájukat, de mind a mai napig nem történt semmi. Kérdésünkre a kerületi jegyző azt válaszolta, hogy birtokháborítás a „birtoklásban való zavarással” is bekövetkezhet, amely miatt birtokvédelmi eljárás az önkormányzat jogi irodáján kizárólag az ügyfél kérelmére, 3.000 Ft illeték fizetése mellett kezdeményezhető. Amennyiben önkormányzati bérlakásból érkezik a zavarás, úgy a Vagyonkezelő és Műszaki Szervezethez (VAMÜSZ) kell fordulni. Az önkormányzat szükség esetén elvileg felmondhatja renitensekkel a bérleti szerződést, vagy a bíróságnál kezdeményezheti a lakás kiürítését – a fenti példák alapján nem túl hatékonyan. Aki önkormányzati lakásban élő bérlőként kénytelen elszenvedni a zavaró viselkedést, szintén a VAMÜSZ-nél tehet panaszt. A jegyző szerint emellett a XIX. Kerületi Rendőrkapitányságot, a Kerületi Hivatal hatósági osztályát és a bíróságot kereshetjük még fel az ilyen ügyek rendezése érdekében.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.