2021. október 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Érkezik az új 500 forintos bankjegy

Főoldal>Közérdekű>Érkezik az új 500 forintos bankjegy
 
Írta: Szerk.
2018. július 10. 11:32
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Bemutatta az új 500 forintos bankjegyet a Magyar Nemzeti Bank, amellyel várhatóan 2019. február 1-től találkozhatunk a kereskedelmi forgalomban.

Immár hivatalos fizetőeszköznek minősül, de 2019. február 1-től lehet majd fizetni is a nemrégiben bemutatott új 500 forintos bankjeggyel, a régit pedig 2019. október 31. után vonja be a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Ezt követően – hasonlóan az eddigiekhez – a bankok és a posta 3 évig, az MNB pedig 20 évig térítésmentesen újra cseréli a régi ötszázasokat.

 

 

A bankjegy bemutatóján Gerhardt Ferenc, az MNB alelnöke elmondta, hogy hamarosan megkezdődik a készpénzforgalom szereplőinek a felkészítése az új bankjegy forgalomba kerülésére. Ebben az időszakban a jegybank támogatást nyújt a bankjegyeket elfogadó automaták üzemeltetőinek is az új címlet elfogadására és tájékoztatja a kereskedelmi partnereket annak megkülönböztető jelzéseiről, hogy az új fizetőeszköz valódisága könnyen ellenőrizhető legyen.

 

Az alelnök emlékeztetett, hogy a jegybank 2013-ban indult bankjegy megújítási programja során – amelynek utolsó lépcsőfoka az 500-as címlet – a legmodernebb biztonsági elemek kerültek a fizetőeszközökre a hamisítás megnehezítése érdekében.

 

Gerhardt Ferenc felhívta a figyelmet, hogy a még forgalomban lévő régi 1.000 forintos címletekkel idén novemberig lehet fizetni a kereskedelmi forgalomban, a régi tízezresekkel pedig várhatóan 2019. másodig negyedévéig.

 

(MTI)

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.