2019. március 24., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
augusztus (34)
július (28)
június (44)
 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Érkezik az új 500 forintos bankjegy

Főoldal>Közérdekű>Érkezik az új 500 forintos bankjegy
 
Írta: Szerk.
2018. július 10. 11:32
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Bemutatta az új 500 forintos bankjegyet a Magyar Nemzeti Bank, amellyel várhatóan 2019. február 1-től találkozhatunk a kereskedelmi forgalomban.

Immár hivatalos fizetőeszköznek minősül, de 2019. február 1-től lehet majd fizetni is a nemrégiben bemutatott új 500 forintos bankjeggyel, a régit pedig 2019. október 31. után vonja be a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Ezt követően – hasonlóan az eddigiekhez – a bankok és a posta 3 évig, az MNB pedig 20 évig térítésmentesen újra cseréli a régi ötszázasokat.

 

 

A bankjegy bemutatóján Gerhardt Ferenc, az MNB alelnöke elmondta, hogy hamarosan megkezdődik a készpénzforgalom szereplőinek a felkészítése az új bankjegy forgalomba kerülésére. Ebben az időszakban a jegybank támogatást nyújt a bankjegyeket elfogadó automaták üzemeltetőinek is az új címlet elfogadására és tájékoztatja a kereskedelmi partnereket annak megkülönböztető jelzéseiről, hogy az új fizetőeszköz valódisága könnyen ellenőrizhető legyen.

 

Az alelnök emlékeztetett, hogy a jegybank 2013-ban indult bankjegy megújítási programja során – amelynek utolsó lépcsőfoka az 500-as címlet – a legmodernebb biztonsági elemek kerültek a fizetőeszközökre a hamisítás megnehezítése érdekében.

 

Gerhardt Ferenc felhívta a figyelmet, hogy a még forgalomban lévő régi 1.000 forintos címletekkel idén novemberig lehet fizetni a kereskedelmi forgalomban, a régi tízezresekkel pedig várhatóan 2019. másodig negyedévéig.

 

(MTI)

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.