2019. április 20., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
október (66)
szeptember (25)
augusztus (34)
július (28)
 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Esélyt kaptak a Gyöngyszemek

Főoldal>Közülünk>Esélyt kaptak a Gyöngyszemek
 
Írta: Szerk.
2018. július 06. 09:03
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Riportfilmet forgatott az M1 csatorna Esély c. műsora a kispesti Gyöngyszemek Alapítványról. A forgatás a KAC pályán volt, ahol a fogyatékossággal élők egyik taekwon-do edzését kísérték figyelemmel. Szabó-Geletta Katalintól, az alapítvány egyik vezetőjétől megtudtuk: a sport segítségével a fiatalok megtanulhatják a meditációt, a problémák átgondolását és megértését. Nagyon fontos ez a gondozottak számára, hiszen a helyzetfelismerésük ezáltal nagyon sokat fejlődik.

Amióta Szabó-Geletta Katalin és Ráczné Oldal Brigitta a Gyöngyszemek Alapítvány vezetői, számos programon vehettek részt fogyatékossággal élő gondozottaik. Tavaly Adventi esetet szerveztek nekik Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok segítségével, aki az idei farsangi mulatság létrehozásában is tevékenyen részt vett. Szintén neki köszönhetően május végén részt vettek a Sukorón megrendezett N-Tone Event Sárkányhajó fesztiválon is.

Mivel a mozgás nagyon fontos és a sport sok mindenre megtanítja a fogyatékkal élő sportolókat, így az alapítvány vezetői úgy döntöttek, hogy Taekwon-do edzéseket szerveznek a gondozottaknak. Az edzéseket január óta az egyik kerületi iskola tornatermében, valamint a KAC pályán tartják, itt forgatott nemrég az M1 csatorna stábja is.

- Azért választottuk a taekwon-do-t mint sportágat, mert a sport tradicionális, azaz hagyományokhoz hű szellemisége olyan értékeket takar, melyeket érdemes tovább vinni – magyarázta Szabó-Geletta Katalin. - Papp András testnevelő tanár, a Tájfun SE taekwon-do edzője az első kérésünkre készen állt arra, hogy segítségünkre legyen, tudását átadja, a bizony néha elég türelmetlen „sportolóinak”. Állhatatosság és céltudatosság nélkül a sportban eredményt nem lehet elérni. Így elmondható, hogy ez a sport sok mindenre megtanítja a fogyatékkal élő sportolókat. A tisztelet az első lépés, elengedni a büszkeséget, és ezáltal befogadóvá válni. A szülők, a mesterek és a tanítás iránti tisztelet fontos alapkövetelmény. Ugyanilyen fontossággal bír a türelem csodás erénye is. A fiatalok megtanulják a meditációt, a problémák átgondolását, és megértését. A helyzetfelismerésük ezáltal sokat fejlődik. 

Az edzéseken részt vesz és húzó erőt ad Schautek Roland, parasportoló, aki idén februárban, Belgiumban, az I. Karate Global Belga bajnokságon Kumitében 1. helyezést ért el, Katában 2. helyezet lett. Április hónapban pedig a WKF Országos Bajnokságán formagyakorlatban 6. helyezést ért el.

- Szeptembertől két további sportolónkat fogja leigazolni a Tájfun SE – tette hozzá Szabó–Geletta Katalin, aki azt is elárulta, hogy hamarosan táborba indulnak, és az egyik mester oda is elkíséri őket, segít az edzések megtartásában. Adr. György István kormánymegbízottól kapott 100 ezer forintot, és a Dódity Gabriellától, a Kispesti Társaskör tagjai által összegyűjtött 157 ezer forintot pedig a táborozáskor használják fel.  

Az alapítvány vezetőjétől megtudtuk: tavaly év elején bevitte a fogyatékossággal élőket ellátó Segítő Kéznek is a programot, két, többszörös világbajnok sportoló kíséretében, de a gondozó szolgálat vezetője nem ért rá tárgyalni velük az edzések elindításáról.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.