2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Fáklyás felvonulással tisztelegtek ’56 hősei előtt

Főoldal>Közülünk>Fáklyás felvonulással tisztelegtek ’56 hősei előtt
 
Írta: Szerk.
2015. október 23. 19:07
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az Országzászlótól a Templom téren át egészen az Ötvenhatosok teréig sétált fáklyákkal több mint száz emlékező tegnap este a kispesti polgári pártok által szervezett ünnepségen. Az 1956 őszének hősei előtt tisztelgő menet fényei több száz méter hosszan ragyogták be az Ady Endre utat. A Templom téri kopjafánál dr. György István kormánymegbízott mondott emlékező beszédet. Az ünneplők három kispesti ’56-os emlékmű előtt is fejet hajtottak, koszorúkat és virágokat helyeztek el.

 

Az Ady Endre út és a Határ út kereszteződésénél található Országzászló emlékműnél gyülekeztek tegnap este a Kispesti Fidesz-KDNP által szervezett fáklyás felvonulás résztvevői. Miután mécsest helyeztek el az itt található kopjafánál, a több mint száz emlékező meggyújtotta a fáklyákat, és a Templom téri ’56-os kopjafához sétáltak; a menet élén Dódity Gabriella, a kispesti Fidesz elnöke és dr. György István, Budapest főváros kormánymegbízottja haladtak, majd a Templom térre érkezve Földesi Gyulával, a Fidesz kispesti-pesterzsébeti választókerületi elnökével közösen helyeztek el koszorút a kopjafánál. Itt a Himnusz eléneklése után dr. György István mondott emlékező beszédet.

 

Dódity Gabriella, dr. György István és Földesi Gyula 

 

„A magyarok ösztönei mindig jól működtek. Talán azért is, mert az elmúlt ötszáz évünk nem szólt másról, mint a szabadságért való küzdelemről. Ezért küzdött Bethlen Gábor és Rákóczi. Ezért emelte a magasba a zászlót Kossuth és Széchenyi, és ezért mentek a pesti srácok puszta kézzel az akkori világ egyik legnagyobb hadserege ellen.  Számunkra a szabadság nem magától értetődő, nem a szüleinktől kapott örökség. A szabadságért minden nemzedéknek újra és újra meg kellett küzdenie. Emberöltőről emberöltőre az országot meg kellett védeni” – fogalmazott a kormánymegbízott. A virágok és koszorúk elhelyezése, és a Szózat eléneklése után a csoport folytatta útját az Ötvenhatosok terére, ahol szintén fejet hajtottak a forradalom és szabadságharc résztvevői tiszteletére állított emlékmű előtt. A meneten olyanok is részt vettek, akik 59 évvel ezelőtt maguk is átélték a forradalom és szabadságharc eseményeit.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.