2018. november 20., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
2016. június 20. 21:55
Gabi Sajnálattal olvastuk az óvodákkal kapcsolatos hírt, döntéseket... ma történt épp egy óvodai baleset a Bóbita óvodában... pedig tavaly ...
Piacfejlesztés és lakáskoncepció volt a téma a testületi ülésen
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Felgyorsul az egészségügyi ellátás: itt az e-recept és az e-beutaló!

Főoldal>Közérdekű>Felgyorsul az egészségügyi ellátás: itt az e-recept és az e-beutaló!
 
Írta: Szerk.
2017. november 14. 15:46
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
November 1-én elindult az egységes egészségügyi informatikai rendszer, az ún. Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT), amely összekapcsolja egymással az egészségügyi szolgáltatókat, leegyszerűsítve ezzel az ellátást. Az elektronikus felhőnek köszönhetően a jövőben egyetlen gombnyomásra elérheti a beteg adatait minden szolgáltató, így nem kell papírhalmokkal, leletekkel menni egyik orvostól a másikig.

November 11-re már minden háziorvos, fekvő-és járóbeteg-ellátó intézmény, valamint az összes gyógyszertár csatlakozott ahhoz az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez (EESZT), amely segítségével egy helyen tárolnak minden adatot az egyes betegekről. Vagyis az orvosok látják a korábbi betegségeink történetét, a CT, labor és egyéb vizsgálatok dokumentumait, eredményeit, emiatt sokkal könnyebb lesz például távkonzíliumot tartani, de még gyógyszert is feliratni.

A fokozatosan bevezetésre kerülő rendszer legfőbb célja, hogy a betegek minél biztonságosabb és minél inkább személyre szabott ellátást kapjanak. Az ellátás biztonsága az orvos rendelkezésére álló egészségügyi adatok mennyiségétől is függ, ezért fontos, hogy amikor valaki bekerül egy fekvő- vagy járóbeteg-ellátó intézménybe, elegendő adattal rendelkezzen róla a kezelőorvosa ahhoz, hogy a számára legmegfelelőbb terápiát a lehető legrövidebb idő alatt megállapíthassa. A rendszer segítségével elkerülhetővé válnak majd az ismételt, felesleges vizsgálatok, ami a beteg kényelmén és gyorsabb gyógyulásán túl sokkal költséghatékonyabb működést tesz lehetővé az egészségügyi ellátórendszer számára.

A betegek számára az a pozitív meglepetés, hogy csak annyiban érinti őket ez a változás, amennyiben arra igényük van. Ha élnek a digitalizált világ előnyeivel, akkor sok új szolgáltatás nyílik meg számukra, ha viszont elzárkóznak előle, akkor semmiben sem változik a korábban megszokott betegellátási folyamat.

Az EESZT a legmagasabb fokú kibervédelemmel van ellátva. A rendszer minden eseményt naplóz, rögzítve a felhasználó adatait, a hozzáférés idejét, típusát, sikerességét és az érintett egészségügyi dokumentumot. Bárki megtekintheti, illetve nyomon követheti a saját adataira vonatkozó összes információt. Amennyiben rendelkezik ügyfélkapus regsztrációval, a TAJ-számra lesz még szüksége a belépéshez. 

Hogy mit jelent a változás a gyakorlatban, Kovács János példáján keresztül IDE kattintva bárki megtekintheti!

 

700 milliárd forint kórházfelújításra 

 

Az informatikai rendszer fejlesztésén túl 700 milliárd forintból megújulnak a budapesti és pest megyei kórházak, valamint egészségügyi intézmények az idén kezdődő Egészséges Budapestért Programnak köszönhetően. A korábbi évek 500 milliárdos vidéki egészségügyi fejlesztéseit követően ezúttal Budapesten és Pest megyén a sor: 25 kórház és 7 önálló szakrendelő is megújul, és ezzel együtt az ellátás is javulni fog. Emelkedik az egészségügyben dolgozók bére, és az állam ismét átvállalja a kórházak adósságát. 

 

Fotó: pixabay.com

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.