2020. május 30., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (10)
március (31)
február (7)
január (5)
· 2019
december (12)
november (14)
október (26)
szeptember (23)
augusztus (14)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Feljelentették a kispesti cigány önkormányzat elnökét

Főoldal>Közérdekű>Feljelentették a kispesti cigány önkormányzat elnökét
 
Írta: Szerk.
2019. október 10. 11:07
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Feljelentést tett a kispesti cigány önkormányzat korábbi elnöke, mert állítása szerint a jelenlegi elnök 3000 forintot és gyümölcsöt, ajándékokat ad a romáknak a támogatásukért. Csonka Gábor szerint ez túl azon, hogy választási csalás, a romákkal szemben sem tisztességes, szerinte a kispesti cigány nemzetiségűeknek az általuk korábban képviselt irányra volna szükség. Az eset nem egyedi, több, 2014-ből származó nyilatkozat is felveti annak gyanúját, hogy a korábbi választáson is hasonló történt.

„Mi annak idején sem pénzért, sem lisztért, cukorért, sem semmiért nem kértük a szavazataitokat. Valakit meg lehet venni, valakit pedig nem!” – írta Facebook posztjában a Cigány Kisebbségi Önkormányzat korábbi elnökének fia, az önkormányzat korábbi tagja. Csonka Jancsika arra is utalt, ha ez be fog következni, arról hírt fognak adni. A bejegyzés kapcsán megkerestük Csonka Gábort, a romák kisebbségi önkormányzatának korábbi elnökét, aki most is indul a posztért. Csonka lapunknak elmondta: feljelentést tett a rendőrségen, mert gyanús körülményekre lett figyelmes az ajánló aláírások gyűjtésekor.

– Voltak romák, akik azt mondták, támogatnának, de elvették tőle a lakcímkártyáját, így nem tudja megmondani az ajánló aláíráshoz szükséges személyi számát. De sajnos ennél súlyosabb tényeket is közöltek velem a romák. Több család elmondta, hogy ajánló aláírásukért 3000 forintot és gyümölcsöket, illetve a gyerekeknek iskolatáskákat ígért a cigány önkormányzat jelenlegi vezetése, Balogh Elek és Balogh Csilla. Ők ezt természetesen nem fogadták el, minden körülményről részletesen beszámoltam a rendőrségi feljelentésemben – mondta lapunknak Csonka Gábor. A feljelentéshez csatolta az öt évvel ezelőtti önkormányzati választás során írt bejelentéseket, amelyekben szintén arról tett panaszt több roma, hogy Balogh Elek és Balogh Csilla azt mondta, hogy ha rájuk szavazok, akkor adnak háromezer forintot, cukrot és tésztát. Amikor azt mondták, hogy nem szavaznak rájuk, annyit mondtak, hogy meg fogják bánni. A beadványokat azonban érdemben vagy nem vizsgálta senki, vagy azoknak nem lett jogkövetkezménye, legalább is Csonka Gábor nem tud arról. Mint mondta, ezért is ment el a rendőrségre, hátha ott komolyan veszik a bejelentését, mert nem szeretné, ha mindaz, ami 2014-ben történt, idén is megismétlődne. Természetesen az állítások valóságtartalmát a nyomozás hivatott megállapítani, így kíváncsian várjuk annak eredményét. Ugyanakkor, ha beigazolódnak a benne foglalt állítások, akkor ez nemcsak a választás tisztaságát kérdőjelezi meg, hanem a romáknak sem nyújt valódi segítséget, hiszen nem biztosít fejlődési lehetőséget.

 

 

A Cigány Kisebbségi Önkormányzat korábbi elnökének fia, Csonka Jancsika posztja indította el a lavinát

 

– A romáknak valódi segítségre van szükségük, felzárkóztatásra, nem arra, hogy kihasználva őket a támogatásukat bárki megvásárolja. Tanulmányi ösztöndíjat, támogatást a tanulásban, munkalehetőséget kell biztosítani nekik. Ezért nagyon kérek mindenkit, hogy ne hagyja magát, ne hagyjuk, hogy a kispesti roma közösség elértéktelenedjen – mondta lapunknak Csonka Gábor, aki szerint a helyi roma családokat igenis lehet és kell is ösztönözni arra, hogy a gyermekeiket taníttassák, csak megfelelő ember kell hozzá. Sokan ugyanis azért nem viszik iskolába a gyereküket, mert nem tudnak nekik iskolatáskát, rosszabb esetben cipőt, vagy ruhát venni. Ebben segítettek ők, amikor ők vezették a cigány önkormányzatot. Regnálásuk idején jogász, orvos, közgazdász végzettségű diákot is kineveltek az általuk indított Cigány Kisebbségi Önkormányzat tanulmányi ösztöndíjának köszönhetően 2000 és 2010 között. Ezt szeretnék visszaállítani a helyi közösség fejlődése érdekében.

Balogh Elek megkeresésünkre elmondta, hogy nem tud semmilyen feljelentésről. Ugyanakkor állítása szerint évek óta napi szinten osztanak ételt a gondozottaiknak, mivel szerződésben állnak a Magyar Élelmiszerbankkal, így az nem köthető a kampányhoz.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.