2024. július 21., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június
május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Floorballozni vágyók, ide gyűljetek!

Főoldal>Közülünk>Floorballozni vágyók, ide gyűljetek!
 
Írta: Szerk.
2021. október 29. 15:02
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Gyöngyszemek Alapítvány tagjai az ősz beköszöntével sem tétlenkednek: floorball csapatuk kéthetente tart edzéseket, s készül a rendszerint kéthavonta esedékes tétmérkőzéseikre. Az alapítvány ugyanakkor új játékosok, akár teljesen kezdők jelentkezését is várja. Noha ép fiatalokat is szeretettel várnak, kétségtelen: a sportág kiemelten alkalmas az értelmükben sérült gyerekek motorikus képességeinek fejlesztésére.

A javarészt értelmükben sérült gyermekekkel és felnőttekkel foglalkozó kispesti Gyöngyszemek Alapítvány szívügye a sport, különösképpen a floorball, vagy ahogy sokan hívják, a teremhoki. Az alapítvány csapata ez év nyarán országos bajnok lett saját divíziójában, azonban ez nem jelenti azt, hogy ne várnák mindazok jelentkezését, akik kedvet kaptak ahhoz, hogy kipróbálják magukat ebben a rendkívül élvezetes sportágban. Szabó-Geletta Katalin, az alapítvány egyik kuratóriumi tagja lapunknak elmondta, hogy kéthetente vasárnaponként, a Trefort Ágoston Technikum tornatermében tartanak másfél órás, délelőtti edzéseket, amelyekre sok szeretettel várják az érdeklődőket, akár a teljesen kezdőket is.

 

„Többségükben enyhén értelmi sérült gyerekek, főleg autisták járnak az edzéseinkre. Csapatonként rajtuk kívül 1-1 ép, úgynevezett paneljátékos is szerepelhet, ezért nem kizárólag sérültek jelentkezését várjuk. Mindazonáltal fontos tény, hogy a floorball remekül fejleszti a motorikus képességeket.

 

Mérkőzés közben sok mindenre kell figyelniük a gyerekeknek: arra, hogy fogják az ütőt, milyen magasságba emelhetik azt, illetve hogyan fussanak vele, miközben a társakat is szemmel kell tartaniuk. Az értelmükben sérült gyerekeknek az, hogy ilyen sokfelé kell figyelniük, kezdetben sok gondot okoz, azonban egy év alatt nagyon sokat tudnak fejlődni” – magyarázta.

 

Szabó-Geletta Katalin elmondta azt is, hogy jelenleg 11 olyan floorball csapat van az országban, amelyet értelmükben sérültek alkotnak, s körülbelül kéthavonta adódik alkalom arra, hogy összemérjék egymással tudásukat. Akik kedvet kaptak a floorballhoz, bővebb információt a Gyöngyszemek Alapítvány Facebook-oldalán üzenetben, illetve telefonon (+36/20 394 7996) vagy e-mailben (enogyongy08@gmail.com) kaphatnak.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.