2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Fogjunk össze Kárpátaljáért!

Főoldal>Közülünk>Fogjunk össze Kárpátaljáért!
 
Írta: Szerk.
2015. július 15. 14:11
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Újabb országos mozgalom indult kárpátaljai honfitársaink megsegítéséért a Fidelitas szervezésében. A program mellé a kispesti fidelitasos fiatalok is csatlakoztak. A kerületi elnök, Varró Zsolt szerint gyors és hatékony fellépésre van szükség.

Az Ukrajnában dúló háborús konfliktus okozta válság miatt sok magyar család került nehéz helyzetbe. A 30-40%-os infláció miatt a minimálbér már csak havi 8000 forintnak megfelelő összeg, míg az alapvető élelmiszerek, a gáz, a villany árai az egekbe szöktek. Tovább nehezíti a helyzetet, hogy a folyamatos sorozások miatt a keresőképes férfiakat elszakítják családjaiktól, ezzel is rontva megélhetési lehetőségeiket.

 

 

Mint korábban megírtuk, a kerületi vezetést nem érdekli a határon túli, honfitársaink sorsa, hiszen a két hónappal ezelőtt Lazányi Ferenc Fidesz-KDNP-s képviselő  indítványt nyújtott be, miszerint a 2015 évi költségvetésben biztosított testvérvárosi, vagy az általános tartalék keret terhére 1 millió forint kerüljön elkülönítésre a háborús övezetben élő nemzettársaink megsegítésére. Gajda Péter és a szocialista vezetés végül leszavazta az indítványt.

Varró Zsolt a kisepsti Fidelitas vezetője szerint: „Úgy gondoltuk, ebben a helyzetben nem maradhatunk tétlenek, segítenünk kell gyorsan és hatékony módon az Ukrajnában élő magyar fiataloknak.”

 

A www.karpataljaert.hu oldalon, illetve a www.karpataljaert.fidelitas.hu oldalon lehet bankkártyás vagy átutalásos módon adakozni. Az október végéig tartó akció során összegyűlt pénzt a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség közreműködésével a Verecke Alapítványnak juttatják el, a tervek szerint az adományokat a kárpátaljai magyar fiatalok iskolai étkeztetésére fordítják majd. A facebook.com/karpataljaert oldalon lehet nyomon követni az adományok sorsát.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.