2021. október 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Fordulatot hozott a lakáspiacon az otthonteremtési program

Főoldal>Közérdekű>Fordulatot hozott a lakáspiacon az otthonteremtési program
 
Írta: Szerk.
2016. november 07. 11:12
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Idén szeptember végéig megközelítőleg 22.000 lakásépítési engedélyt adtak ki, ami az előző évhez képest két és félszeres növekedést jelent.

A fordulat minden kétséget kizáróan a kormány otthonteremtési programjának köszönhető. Ez elmúlt 9 hónap során, 5 307 lakás épült Magyarországon, amely 14%-os bővülést jelent éves összehasonlításban. Különösen kedvező, hogy az engedélyek számának emelkedése elkezdett fokozottan megjelenni a tényleges lakásépítésekben is.

 

Ez év harmadik negyedévben összesen 7 275 építési engedélyt és új épületek építésére vonatkozó bejelentést regisztráltak, amely 140 százalékos növekedést jelent az elmúlt év azonos időszakához képest. A kínálati oldalt illetően kedvező újdonság, hogy ebben az évben, az első három negyedévében a továbbértékesítésre szánt, vállalkozások által épített lakások aránya a korábbi 41 százalékról 51 százalékra nőtt. Budapesten az összes lakás 71 százalékát építtették vállalkozók, ami számottevően felülmúlja az országos 51 százalékos átlagot.

 

A keresleti oldalon a Családok Otthonteremtési Kedvezménye jelentős segítségnek bizonyul. 2016 első kilenc hónapjában megközelítőleg 20 ezer család nyújtotta be a kérelmét a CSOK iránt, amely 56,5 milliárd forint értékű támogatást jelent. Az alacsony kamatkörnyezet, valamint a lakosság foglalkoztatási és jövedelmi helyzetének javulása szintén támogatja a háztartások lakásberuházási döntéseit. Az MNB adatai alapján ez év első három negyedévében, 40 százalékkal nőtt az új lakáshitelek összértéke.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.