2021. január 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Gajda arcával bukott az MSZP

Főoldal>Közélet>Gajda arcával bukott az MSZP
 
Írta: Szerk.
2019. május 29. 14:04
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Szétrombolta az európai parlamenti választás a baloldali pártok erőviszonyát, hiszen országosan és Kispesten is csúnyán leszerepelt Gajda pártja, az eddig önmagát a baloldal vezető erejének gondoló MSZP. Még a minden sarkon elhelyezett arcképes plakátja sem volt elég ahhoz, hogy ne nyomja víz alá őket a Gyurcsány Ferenc vezette DK. Azok után, hogy Gyurcsány Ferenc pártja, de még a Momentum is fölényesen legyőzte a bejutási küszöböt éppen csak megugró MSZP-Párbeszédet, várhatóan újabb elvtelen politikai alkuk köttethetnek a baloldalon, amelynek Kispesten régi szocialista politikusok is áldozatául eshetnek.

Alapjaiban megrengette az európai parlamenti (EP-) választás Gajda Péter szocialista pártját, amely országszerte és Kispesten is a Fidesz győzelmét, és az MSZP szakadék szélére tántorgását hozta. Láthatóan a korábbi választásokkal ellentétben már Gajda Péter arca, vagy a részegen vezető Burány Sándor hathatós kampányolása sem elég ahhoz, hogy Kispesten megőrizze vezető szerepét az MSZP. Ez pedig a politikai elemzők szerint további belharcot eredményez majd az amúgy is széttöredezett baloldalon, hiszen az ellenzéki pártok közül a Demokratikus Koalíció szerepelt a legjobban, tehát Gyurcsány Ferenc és pártja bejelentkezhet a baloldal vezérének, és várhatóan ő fog diktálni hamarosan a teljes baloldalon. Azok után, hogy az MSZP épphogy csak megugrotta az EP-bejutási küszöböt jelentő 5%-ot, kijelenthető, hogy elveszítette a vezető szerepét a baloldalon – mondta lapunknak politikai elemzőnk, aki szerint ez országosan és Kispesten is új baloldali alkuk megkötését fogja eredményezni.

 

Indul a baloldali egyezkedés

Ez Kispest vonatkozásában is tovább erodálhatja Gajda Péter (MSZP) pártjának érdekérvényesítő képességét – mondta az elemző –, tehát elképzelhető, hogy az előttünk álló önkormányzati választásra Gajdának be kell áldoznia akár a hű szocialista katonáit is ahhoz, ha Kispesten is egyben akarja tartani az összetákolt baloldali szivárványkoalíciót.

 

Kérdés, hogy kiért és kit fog beáldozni? Eljöhet Gajda új kedvencének, a karácsonyt bálványimádásnak tartó Varga Attilának (Párbeszéd) a felemelkedése, aki már bejelentkezett alpolgármesternek? Van-e félnivalója Gajda egyik legrégebbi szövetségesének, szocialista körökben az egyik legnépszerűbb Vinczek Györgynek (MSZP)? Esetleg az utóbbi időben a rasszizmus árnyékába kerülő szintén MSZP-s Lackner Csabának? Vagy a pozícióhalmozó, képviselő és vagyonkezelő vezető MSZP-s Kránitz Krisztiánnak, akire belső körökből származó információink szerint sokan kiakadtak már a baloldalon? Mi lesz a sorsa vajon annak a Rátkay Andreának (Együtt), akinek időközben a pártja is megszűnt, de 2014-ben bravúrosan megelőzte az alpolgármesteri székre Gajda mellett eltöltött ideje okán inkább hivatott szocialista Szujkó Szilviát? Ezeket a kérdéseket várhatóan a következő hónapokban megválaszolhatják azok az új alkuk, amelyek minden bizonnyal meg kell, hogy köttessenek majd a baloldalon – hívta fel a figyelmet politikai elemzőnk. Az EP-választás után kialakult új baloldali erőpozíciók miatt Gajdának még meg kellhet harcolnia, vagy -egyeznie Gyurcsány Ferenc helyi emberével, a szintén alpolgármesteri székben ülő Kertész Csabával (DK) is.

 

Beáldozza embereit Gajda a hatalomért?

Ahhoz képest, hogy Gajda Péter (MSZP) szerette magát pártokon felül állónak láttatni az eddigiekben – korábbi választásokkor még az MSZP logóját is „lefelejtette” plakátjairól –, most új fejezet jön. Egyrészt mert az EP-kampányban két lábbal állt bele Gajda a bevándorláspárti MSZP-Párbeszéd támogatásába, saját arcképe mellett e pártok logóival rakta tele Kispestet, mindezt persze jogsértő módon, amelyet aztán álszent módon megpróbált elbagatellizálni. Tehát várhatóan a hatalom megtartása érdekében a szocialista polgármester belemehet az újabb elvtelen pártalkukba a többi balliberális párttal (DK, Párbeszéd), amely, ha megtörténik, újabb MSZP-s helyi emberek kerülhetnek háttérbe. Városházi pletykák szerint Gajda egyre több régi szocialista harcostársában is felmerült már, hogy inkább befejezi a politizálást.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.