2021. október 22., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Gyanús önkormányzati telekeladás?

Főoldal>Közérdekű>Gyanús önkormányzati telekeladás?
 
Írta: Szerk.
2020. március 11. 18:14
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Jó üzletet csinálhatott az önkormányzat építéshatósági irodájának korábbi vezetője, akinek a neve szintén felmerült a Lackner-botrányban. Anyósa ugyanis 2016-ban mai értékénél jóval alacsonyabb áron megvásárolt egy önkormányzati telket, amelynek beépíthetőségi korlátját – amellyel az alacsony vételárat indokolták – eltörölte az önkormányzat. Ma egy majdnem kész, egyemeletes családi ház áll itt.

Gyanús körülmények között eladott és gyanús utóéletű kispesti telek ügyére hívta fel a figyelmet nemrégiben megjelent cikkében a 444.hu baloldali hírportál, amely ügyben érintett az önkormányzat építéshatósági irodájának korábbi vezetője, Guzmics Zsombor, akit a kispesti baloldalt korrupciógyanúba keverő hangfelvételeken Lackner Csaba (ex-MSZP) „éhes fiatalembernek” nevezett, és akinek – azóta bekövetkezett – távozását „meg is jósolta” az egyik beszélgetésben.

 

Lackner "megjósolta" Kránitz Krisztián fizetésemelését is:

Adót emelt a városvezetés, közben kránitz kétszer annyit keres

 

A történet szerint Guzmics anyósa 2017 elején, a telek mai értékéhez képest jelképesnek tűnő áron, 2,3 millió forintért vásárolt meg az önkormányzattól egy 147 négyzetméteres telket, azzal a kikötéssel, hogy az önállóan nem építhető be. Ezen a telken ma már egy majdnem elkészült, egyemeletes társasház áll. Ennek megépítésére a vásárláskor tett kikötés szerint nem volt lehetőség, de fél évvel később, 2017 nyarán az önkormányzat úgy módosította az egyik rendeletét, hogy a telken mégis lehetővé vált az építkezés. A rendeletmódosítás előtt Kispest ezen részén 149 négyzetméteres telekig egy lakást sem lehetett volna építeni, 150 négyzetmétertől egyet. A készhez közeli ház tulajdonosa pedig nem más, mint a vásárló lánya, miután ajándékba megkapta a telket, és aki egyben Guzmics felesége – mutatott rá a 444.hu.

 

OLVASTA MÁR?

Lezárták az Árnyas Óvodák udvari játékait

Kránitzot nem érdekelte a gyerekek biztonsága

 

A portál a rendkívül kedvezőnek tűnő, 2,3 millió forintos vételár, és a telek beépíthetősége kapcsán további érdekességre is felhívja a figyelmet: szintén a Bem utcában – az ingatlan.com szerint – 38,5 millió forintért kínálnak egy ennél is kisebb, 104 négyzetméteres telken álló 58 négyzetméteres családi házat.

 

Külön érdekesség, hogy a Lackner-ügyet vizsgáló bizottságnak az az ügyvédnő is tagja, aki több önkormányzati ingatlaneladás mellett ezt az ügyletet is ellenjegyezte.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.