2022. július 06., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Gyorsabbak és olcsóbbak lesznek a vizsgálatok az Illatos úton

Főoldal>Közérdekű>Gyorsabbak és olcsóbbak lesznek a vizsgálatok az Illatos úton
 
Írta: Szerk.
2017. április 07. 12:08
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Hematológiai automata segíti az Illatos úti ebtelep munkáját, amelynek köszönhetően az eddigi költségek töredékéért végezhetik el helyben a vérvizsgálatokat az ebrendészeti telepen. A készülék Vidra Zoltán és a Pannon Diagnosztika Kft. felajánlása, amelyet a Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány képviselője adta át dr. Kozma Tamás vezető állatorvosnak.

Mostantól olcsóbbak és gyorsabbak lesznek a vérvizsgálatok az Illatos úti gyepmesteri telepen. A héten ugyanis üzembe helyezték azt a laborautomatomatát, amelyet a Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány adományozott a FÖRI Állategészségügyi Szolgálatának.

 

 

A nagylelkű adományt a Pannon Diagnosztika Kft. és ügyvezetője, Vidra Zoltán ajánlotta fel. Dódity Gabriella, az Illatos úti telep munkáját segítő Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány kuratóriumának tagjaként évek óta segíti a telepet. Az alapítvány által felajánlott hematológiai automata a legfontosabb laborvizsgálatok házi elvégzésesét teszi alkalmassá, mostantól évente több száz beteg állat kezeléséhez használható a telepen.

 

- Az állatok diagnosztizálást segítő hematológiai automata segítségével a laborvizsgálatokat helyben, és jóval kisebb költséggel el lehet végezni. Ezeket a vizsgálatokat eddig külső laborokban végezték, legtöbbjüket állatvédő szervezetek támogatásával. Hamarosan biokémiai laborautomatával is gazdagodik a telep, illetve megkezdtük az elöregedett ultrahang vizsgáló berendezés lecserélésére is az adománygyűjtésüket. Szervezetünk az adó 1 százalékának fogadására is alkalmas, így aki szeretné támogatni az Illatos úti ebtelepre bekerült állatok gyógyíttatását, ellátását, adójának egy százalékával megteheti– mondta lapunknak Dódity Gabriella. 

 

 

Évente kb. 2.000 állat kerül Budapest egyetlen, Illatos úti gyepmesteri telepére, ahol a kutyák és macskák örökbeadása előtt a telep orvosai nagy szakértelemmel és odaadással gyógyítják a rászorulókat. Egy-egy négylábú sokszor hónapokig tartó kezelést kap. Az alapítvány adószáma: 18514120-1-43.

 

Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítványt 2013 –ban hozták étre, az egyik alapítója dr. György István kormánymegbízott volt.

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.