2021. október 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Ha Burányon és Hilleren múlt volna, fele annyi oltott személy lenne Kispesten

Főoldal>Közélet>Ha Burányon és Hilleren múlt volna, fele annyi oltott személy lenne Kispesten
 
Írta: Szerk.
2021. április 20. 13:10
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Kispest baloldali országgyűlési képviselői, Burány Sándor (Párbeszéd) és Hiller István (MSZP) is aláírták azt az ellenzéki határozati javaslatot, amely korlátozta volna egyes vakcinák használatát – számolt be a Kispesti Fidesz. A parlamenti baloldali pártok közül mind az öten aláírták azt a parlamenti határozatot, amely a kínai oltóanyag beszerzését vizsgáló bizottság felállítását követelte volna. Bebizonyosodott: ha a baloldal lenne hatalmon a három és fél millió beoltott közül csupán a fele jutott volna az életet mentő vakcinához. Természetesen a baloldali képviselők a lehető leghamarabb felvették a vakcinákat, volt olyan, aki megelégedett az unió által nem engedélyezett oltóanyaggal is, de a szavazóikat lebeszélték róla.

Még január 25-én nyújtott be az országgyűléshez a baloldal egy ötpárti határozati javaslatot, amely szerint az Európai Gyógyszerügynökség által nem engedélyezett kínai koronavírus vakcina beszerzésével és engedélyeztetésével kapcsolatos kormányzati tevékenységet feltáró vizsgálóbizottság felállítását kérvényezik. Az aláírók közt ott volt a kispesti baloldal két képviselője is Burány Sándor (Párbeszéd) és Hiller István (MSZP). A keleti oltások ellen benyújtott határozat meglétéből kiderül, hogy amennyiben rajtuk múlt volna az oltás megszervezése a beoltott több, mint három millió beoltott helyett jóindulatú számítások szerint lakos élvezne védettséget.

 

 

- Kispest baloldali országgyűlési képviselői, Burány Sándor (Párbeszéd) és Hiller István (MSZP) is aláírták azt az ellenzéki határozati javaslatot, amely korlátozta volna egyes vakcinák használatát. A baloldal bizonytalanságot kelt a védőoltással kapcsolatban, és nyilvánvaló: ha ők lennének hatalmon, nem kapott volna ennyi ember oltást – írta közösségi oldalán a Fidesz kispesti szervezete. A kormánypárt helyi képviselői hozzátették: amúgy ők is beadatták már maguknak az oltást, és szerintük aljas rágalom, hogy oltásellenesek volnának.

 

 

A helyi Fidesz felhívta arra a figyelmet, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint volt olyan hét, amikor Magyarországon volt a leggyorsabb az oltási sebesség nemcsak Európában, hanem az egész világon.

 

- Mindez annak is köszönhető, hogy többféle oltóanyag áll rendelkezésre, és nem utolsó sorban mindazon honfitársaink áldozatos munkáját dicséri, akik részt vesznek a lakosság beoltásának szervezésében, véghezvitelében. Köszönjük szépen! - zárták soraikat.

 

Volt olyan baloldali politikus, aki soron kívül vette fel az oltást, és olyan kétarcú is aki feltehetően pártutasításra, kommunikációs panelt követve hevesen tiltakozott a keleti vakcinák ellen, mégis amikor sorra került akkor habozás nélkül elfogadta, miközben a követőit lebeszélte róla.

 

Hollik István, a Fidesz kommunikációs vezetője egy rádióinterjúban arról beszélt, a baloldali pártokon kívül mindenki elismeri Magyarország sikerességét. Hollik István szomorúnak és dühítőnek tartja, hogy a baloldal csak azért, mert jobban akarja a kormány sikertelenségét, mint a járvány elleni védekezés sikerességét, az oltások hatékonyságát is politikai témává tette.

 

– Nekünk, magyaroknak van olyan szerencsétlenségünk, hogy egy olyan baloldal jutott nekünk, amely Európában egyedülállóan támadja a járvány elleni védekezést, és megpróbálja elbizonytalanítani az embereket az oltásokkal kapcsolatban – szögezte le a kommunikációs igazgató. Hollik emlékeztetett: a baloldal elindította az oltásellenes petícióját, országgyűlési javaslatot nyújtottak be, de indirekt, kommunista kommunikációs taktikákat alkalmazva kezdték el az elbizonytalanítást az oltásokkal szemben.

 

A baloldal az utóbbi hetekben már erősen tagadja az oltásellenességet, némely erre utaló bejegyzés már eltűnt a közösségi hálóról, és ma már azt hangoztatják, csak a jobboldal kampányfogása az ő oltásellenességük. A kispesti önkormányzat kommunikációjában is rendre megjelent, hogy a városvezetés oltásra buzdítja a kispestieket.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.