2022. május 23., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Hagyja rádőlni a lakást a bérlőre az önkormányzat?

Főoldal>Közülünk>Hagyja rádőlni a lakást a bérlőre az önkormányzat?
 
Írta: Szerk.
2015. december 14. 22:41
Rovat: Közülünk
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kispesti lakásállomány lesújtó állapotáról már többször írtunk. Most egy újabb történettel kerestek fel minket. Egészségromboló, életveszélyes környezetben él Kispesten egy önkormányzati bérlakásban egy édesanya és beteg leánya, miközben a városvezetés és a vagyonkezelő szinte tudomást sem vesz róluk.

Olvasónk 2000. januárjában kötött határozatlan időre szóló bérleti szerződést az önkormányzattal egy Attila utcai lakásra, amely helyett – miután az bontási területen fekszik – lebontás esetén az önkormányzat másik lakást ígért. Mégis, a váratlan fordulatokban gazdag története ellenére még mindig az egyre romló állapotú ingatlanban élnek.

 

A lakás méltatlan és alkalmatlan mindennemű emberi lakhatásra: a tűzfalról törmelék, tégla és cserépdarabok potyognak, vakolat már alig borítja a házat, a falak repedezettek, omladoznak, nedvesek és penészesek, a födém is bármikor beszakadhat. A közel másfél évtized alatt sem az önkormányzat, sem a vagyonkezelő (VAMÜSZ) nem tett semmit; a kisebb karbantartási munkálatokat, egészségügyi festést a bérlő önköltségen végeztette el. Ezek az állapotok vezettek odáig, hogy az édesanyánál asztmatikus allergia, kilencéves lányánál pedig fellángoló tüdőbetegség alakult ki. Ezek orvosi igazolása sem hatotta meg a városvezetést, hogy valamit mégis tenni illene, kellene. 2005-ben úgy tűnt, mégis lesz pozitív fejlemény: akkor az önkormányzat felajánlott egy másik bérlakást, ez azonban a helyhatóság visszalépése miatt nem valósulhatott meg. Időközben a bentlakók jogtalan tartózkodásról szó- ló ügyvédi felszólításuk után értesültek arról, hogy a telekkönyv tanúsága szerint bérleményük nem is önkormányzati, hanem magántulajdonban álló ingatlanon fekszik. Az önkormányzat régóta vizsgálja ezt a nonszensz jogi helyzetet, érdemi megoldás eddig mégsem született ügyükben.

 

 

Az ígéretek időszaka ezután köszöntött be: 2007. januárjában Vinczek György alpolgármester ígért két héten belül – azóta is bizonyára írás alatt lévő – hivatalos tájékoztatást. 2010-ben az önkormányzat elutasított egy másik lakásra irányuló pályázatot . Dr. Kiss Anna jegyző 2013-ban tett ígéretet először a lakhatási kérdés mielőbbi rendezésére. De mindezek, és a polgármesterrel történt sokszori megbeszélés sem vezetett eredményre.

Egy valami közös a mostani és a korábbi történetekben: érdemi válaszok és megoldások helyett a legtöbb esetben csak be nem váltott ígéreteket kapnak az egyre kétségbeesett bérlők a városvezetéstől és az önkormányzattól.  

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.