2019. november 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Hannoveri villamosok az 50-es vonalán

Főoldal>Közérdekű>Hannoveri villamosok az 50-es vonalán
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. május 10. 08:00
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Olvasónk kérésére próbáltunk utánajárni, mikorra várható, hogy az ígéretnek megfelelően az 50-es villamos vonalán újra csak Hannoveri típusú járművek közlekedjenek.

Mint ismert, az 50-es villamos vonalán 2001-től közlekedtek a TV6000, azaz a köznyelvben csak Hannoveri típusú villamosnak nevezett tömegközlekedési eszközök. Az új villamos fokozatosan szorította ki a régi UV típusút és hamarosan kizárólag Hannoveriek jártak a vonalon. 2008 augusztusától azonban Ganz csuklós villamosok is közlekednek vegyesen a TW 6000-es kocsikkal, mivel azok egy része a zaj- és rezgéspanaszok szempontból kritikus 42-es és 52-es vonalakra kerültek át. A BKV a 2011-es évre ígérte, hogy az újonnan beszerzett Hannoveri villamosokat erre a vonalra állítják, és így újra csak ilyen kocsikból fog állni az 50-es járat villamosparkja. Ez az ígéret egyelőre azonban nem látszik teljesülni, ezért a pontosabb információk kedvéért kérdésünkkel megkerestük a BKV sajtóirodáját.

 

A BKV a következő választ juttatta el a kispest.info-nak:

 

„A 16 db Hágából beszerzett Hannoveri típusú jármű forgalomba állítása folyamatosan történik, 10 darab már forgalomba is állt. A 2011. évi Paraméterkönyvi változások következtében az 51-es villamos vonalán (korábbi 21-es) is Hannoveri típusú villamosok kerültek beosztásra, így ezek a járművek nem az 50-es vonalon álltak forgalomba. A további járművek fokozatosan kerülnek forgalomba az 50-es viszonylat vonalán, felváltva az ott közlekedő régebbi villamosokat.”

 

A pontos időpont dolgában tehát sokkal okosabbak nem lettünk…

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.