2020. január 25., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
2019. október 01. 22:28
István Érdeklődve olvasom Gajda Péter nyilatkozatait, hogy a Kossuth téri piac azért van ilyen állapotban, mert az ott működő vállalkozók ...
Kampány van: terveket ígérnek Gajdáék a Kossuth téri piacra
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Hol a határ a Határ úton?

Főoldal>Közélet>Hol a határ a Határ úton?
 
Írta: Szerk.
2015. augusztus 19. 15:00
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Már elkezdődött a térkövezés a felújítás alatt álló Határ úti végállomáson, miközben néhány lerobbant pavilon még mindig áll, jelentősen akadályozva a munkálatokat. Tulajdonosaik korábban pereltek annak ellenére, hogy több mint egy éven át engedély nélkül árusítottak a téren. Eközben egymásnak ellentmondó információk hangoznak el arról, hogy lesz-e majd árusító pavilon a megújuló téren. Ha igen, akkor marad a négy régi, vagy lesznek újak?

Sokan értetlenül nézik, hogy miközben már elkezdték lerakni az új térkövet a téren, továbbra is ott éktelenkedik négy régi elárusító pavilon az elkerített munkaterület közepén, ahol a vásárlók már jó ideje nem tudják megközelíteni őket. Vajon ottmaradnak mementóként? – kérdeztük még korábban a Budapesti Közlekedési Központot (BKK), ahol azt válaszolták, céljuk a projekt sikeres befejezése, ezért  arra törekszenek, hogy az összes pavilon elbontásra kerüljön, és a tér az eredeti terveknek megfelelően teljesen megújuljon. Ha már a mementóknál tartunk, rákérdeztünk a BKV-s gombaépület felújítására is, amelynek alsó részében korábban új ügyfélpont kialakítását tervezték.  A BKK közölte, hogy gomba felújítása a mostani munkálatoknak nem képezi a részét, de a felújítással kapcsolatos tervezési folyamat zajlik, részletes információkkal később tudnak szolgálni.

Két pavilonos – bár a közterület használati engedélyük legkésőbb tavaly nyáron lejárt, így azóta jogszerűtlenül tartózkodnak ott – perre vitte az ügyét, majd keresetüket a Népszabadság múlt heti cikke szerint első fokon elutasították, de fellebbeztek, hogy továbbra is húzzák az időt, akadályozva a zökkenőmentes felújítást. Akciójukkal azt szeretnék elérni, hogy a felújítás után is legyen üzlethelyiségük a téren. Az, hogy lesz-e üzlethelyiség a felszínen, továbbra sem egyértelmű, az eredeti tervek arról szóltak, hogy a lehetőségét megteremtik, de egyelőre nem épül. A területet egyébként a Ferencváros átadná a Fővárosi Önkormányzatnak, de eddig erre még nem került sor.

Eközben úgy tűnt, hogy a IX. és XIX. kerületek LMP-s képviselői a jogcím nélkül ott tartózkodók pártjára álltak. Facebookon jelentették be győzedelmesen, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat sürgősségi indítványt terjesztett be képviselő-testületi ülésre, mely szerint a kereskedőkkel peren kívüli egyezséget kötnének, a boltok jelenlegi tulajdonosai a majdan létesítendő kereskedelmi egységben előbérleti jogot kapnak.

 

A felújítást még a Fővárosi Önkormányzati munkájuk során kezdeményező dr. György István és Dódity Gabriella a helyszínen tájékozódtak a felújításról. A kispestiekkel együtt ők maguk sem értik, az engedély nélkül ott álló pavilonok hogyan akadályozhatják még mindig a munkát - ezt többször jelezték már az illetékeseknek ők is. Most ismét a mihamarabbi megoldást sürgetik. 

 

Azt írták, „győzőtt a jogállam”, ami kissé furcsa annak tükrében, hogy az ingatlant jogcím nélkül használó pavilonosok a közérdekre fittyet hányva a renitens viselkedésükkel értek el valamit. Később aztán kiderült, hogy az egész nem is igaz. Mindeközben a kispestiek, lőrinciek, erzsébetiek, soroksáriak, gyáliak, vagy máshol élők csak remélni tudják, hogy négy vállalkozó saját küzdelme nem tudja ellehetetleníteni a naponta mintegy százezer közlekedő által érintett végállomás régóta áhított felújítását.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.