2021. január 19., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Így gyakorolt „önkritikát” a korrupciógyanúba került városvezetés: minden rendben van

Főoldal>Közélet>Így gyakorolt „önkritikát” a korrupciógyanúba került városvezetés: minden rendben van
 
Írta: Szerk.
2020. június 16. 10:02
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Saját magát vizsgálta meg a Lackner Csaba-féle (ex-MSZP) hangfelvételeken korrupciógyanúba keveredett kispesti baloldali városvezetés, miután Gajda Péter egyszemélyi döntésével elkaszálta az ügyet vizsgáló önkormányzati bizottságot. A városvezetés által kiadott jelentés szerint Kispest Önkormányzata a botrány tárgyául szolgáló ügyekben „a vonatkozó jogszabályok betartásával járt el”, és „nem talált szabálytalanságra vagy bűncselekményre utaló dokumentumokat”.

A korrupciógyanúba keveredett baloldali vezetésű Kispesti Önkormányzat – vélhetően saját maga megvizsgálása után – mindent rendben talált a korrupciógyanúba keveredett kispesti baloldallal, az általuk vezetett önkormányzattal és intézményekkel kapcsolatban. Azok után, hogy véleményes módon élt a veszélyhelyzet miatti különleges jogrend adta egyszemélyi döntési jogosítványával Gajda Péter (MSZP) polgármester, és úgy döntött, nem folytathatja munkáját a kispesti baloldalt korrupciógyanúba keverő, a drogbotrányba is került Lackner Csaba (ex-MSZP) nevével fémjelzett botrányt vizsgáló bizottság, a baloldali többségű önkormányzat most felvéste jó mélyen a cinizmus i-jére a pontot. Hiteles…

 

OLVASTA MÁR?

Lackner Csaba: "Ha a kerületi politikában nem keresel évi százmilliót, hülye vagy"

 

Már a jelentés első mondatában is a Kispesti Önkormányzatot ért „politikai támadásokról” írnak és láthatóan nagyon igyekeznek azt sugallni, miszerint nem biztos, hogy Lackner Csaba szerepel a kép- és hangfelvételeken. De jut egy kis álszentség is, mindjárt a jelentés első oldalára, azt állítják ugyanis, hogy a „hosszas médiakampány és a politikai érdekek” arra sarkallták Kispest Önkormányzatát, hogy támogassák az Antikorrupciós Tényfeltáró és Vizsgálóbizottság (AKTV) megalakítását. Éppen néhány nappal azután, hogy a Gajda Péter polgármester – akinek a neve szintén elhangzik a felvételeken – egyszemélyi döntésével elutasította, hogy a bizottság mandátumát meghosszabbítsák. De ha visszaemlékezünk a bizottság felállításának körülményeire, az sem erősíti az önkormányzat jelentésének hitelességét, hiszen éppen a baloldali többség döntött úgy, hogy félév helyett csak három hónapig vizsgálódhasson az AKTV bizottság.

 

OLVASTA MÁR?

Lackner Csaba: „Kemény lesz a következő öt év, b…z­meg. Hajtani kell a biciklin rendesen, hogy ne kelljen utána sokat dolgozni”

 

– A kispesti baloldali városvezetés megvizsgálta saját magát, és mindent rendben talált – írta közösségi oldalán Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő, reagálva a nyilvánosságra hozott jelentésre.

A Fidesz-KDNP önkormányzati képviselői egyébként végig partnerek voltak a vizsgálatban, folytatták volna a bizottsági munkát is, hiszen – mint hangsúlyozták – minden eszközt meg kell ragadni, hogy kiderüljön az igazság, ez a kispesti emberek érdeke is. Azonban aggályaiknak is hangot adtak: nem tartották hitelesnek, hogy az a baloldal alkotta a többséget a vizsgálóbizottságban, amelyik korrupciógyanúba keveredett. Hiszen a tagok között volt Fekete László (MSZP), a baloldal korábbi frakcióvezetője, és az az ügyvédnő is, aki ellenjegyezte az önkormányzati telekeladásokat, köztük a Guzmics Zsombor-félét is.

 

Dódity Gabriella és Fekete Márk (Fidesz-KDNP) az AKTV második, és egyben utolsó ülésén konkrét ügyek vizsgálatára tettek javaslatot: az ingatlan- és telekeladások értékbecsléseit, a kaotikus lakásállományt és lakásgazdálkodást, a „Miszter 40 Százalékként” elhíresült Kránitz Krisztán (MSZP) vezette vagyonkezelő által hanyagul felújíttatott Batthyány utcai lakás ügyét, és a Somogyi Lászlóné (MSZP) volt férjének az érdekeltségébe tartozó cégek szerepének vizsgálatát kerületi projektekben.

 

Úgy látszik ezekkel a gyanús ügyletekkel is mindent rendben talált a baloldali városvezetés.

 

OLVASTA MÁR?

Lackner szerint a baloldal ingatlanokba fekteti a vagyonát

 

Az önkormányzati jelentés is Lacknert próbálja mosdatni?

A baloldali vezetésű önkormányzat visszalépett egyet a „fejlődés” útján, és újra azt állítja jelentésében, hogy nem lehet minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy Lackner Csaba szerepel a kép- és hangfelvételeken. Emlékezetes, a botrány kirobbanásakor – és persze még az önkormányzati választás előtt – sem Gajda Péter, sem Kránitz Krisztián nem ismerte fel Lackner Csabát, ahogyan más baloldali politikusok, köztük a párbeszédes Karácsony Gergely sem. Majd a választás után sokak megvilágosodtak, Burány Sándor (MSZP-Párbeszéd) – akinek a neve szintén többször elhangzik a felvételeken – az képviselő-testület alakuló ülése előtt már úgy nyilatkozott, hogy a felvételeken vagy Lackner Csaba, vagy valaki olyan szerepel, aki megszólalásig hasonlít Lackner Csabára.

 

Azt is írják a jelentésben, hogy a felvételek többszörösen vágottak. Ez összecseng Gajda Péter (MSZP) korábbi nyilatkozatával, amelyben váltig állította, hogy a felvételek manipuláltak. De összecseng az AKTV bizottság utolsó ülésén a Párbeszéd delegáltjának próbálkozásával is, aki egy hang hamisító szoftverrel próbálta bizonyítani a felvételek manipulált voltát.

 

OLVASTA MÁR?

Lackner a törvényesség és a lejáratás miatt aggódik

 

Úgy látszik mindannyiuknak elkerülte a figyelmét, hogy a felvételeken Lackner Csaba monológjai alatt folyamatos zene szól, tehát már ez önmagában cáfolja – legalábbis sok nyilvánosságra került részlet esetében –, hogy össze lenne vágva. Másrészt sok olyan állítás elhangzott a hanganyagokban, amelyek meg is valósultak: Lackner Csaba beszélt arról, hogy Kránitz „Miszter 40 Százalék” Krisztián vagyonkezelő igazgatói fizetését duplájára emelik majd. Így is lett. Beszélt arról is, hogy Guzmics Zsombor, az építéshatósági iroda korábbi vezetője távozik az önkormányzattól. Így is lett. És tervezgette, hogy új luxus terepjárót vesz majd. Amit azóta meg is vásárolt.

Ezen kívül a felvételeken számos alkalommal elhangzik Gajda Péter, Kránitz Krisztián, Burány Sándor, többük hozzátartozójának a neve is, valamint számos önkormányzati dolgozó és kispesti vállalkozó neve is. Például a szintén szocialista önkormányzati képviselő, Somogyi Lászlóné volt férjének a neve is, aki az utóbbi években milliárdos nagyságrendben nyert – főleg építési – megbízásokat az önkormányzattól.

 

Lackner Csaba komoly korrupciógyanús ügyekről beszélt

Lackner Csaba az MSZP-ből azóta kirúgott képviselő a pénz és a hatalom elosztásáról is beszél azokon a hangfelvételeken, amely a Magyar Nemzet és a HírTV birtokába jutottak. A jelek szerint drogpartin készült hangfelvételeken egyebek mellett az is szóba kerül, hogy a kispesti városvezetők a vagyonukat ingatlanokba fektették. A Magyar Nemzet arról írt, hogy Somogyi László vállalkozónak az Egyesült Államokban, míg Kránitz Krisztiánnak a Földközi-tenger partján, Spanyolországban van ingatlana. Gajda Péter kispesti polgármester a beszélgetések szerint a XIX. kerületben vásárolt be.

 

A hangfelvételeken szó volt arról is, hogy egy ügylet után odament a szocialista polgármesterhez, mert nehezményezte, hogy Kránitz Krisztián (MSZP) VAMÜSZ-igazgató 12, Gajda Péter pedig „csak” hárommillió forintot kap:

 

„Utána odamentem a főnökhöz, hogy van az, hogy a Krinyónak 12 milliót kell adni, neked meg csak hármat. Hogy van ez?” – mondta Lackner.

 

Arról is beszélt, hogy egyszer Kránitz őt is megrövidítette:

 

„Lenyúlt rólam a Kránitz 12 millió forintot úgy, hogy semmi köze nem volt hozzá. Odamentem a Gajdához, és megmondtam neki, hogy figyelj, az embered kicsit szemtelen és nem tudom, hogy neki miért kéne adnom. Azt mondta a Péter, tudod milyen a Krinyó, szemtelen, én sosem voltam olyan éhes mint ő, döntsd el te, hogy adsz neki vagy sem.”

 

Úgy látszik nem „csak” a városvezetést, de magát a politikát is üzletként tekintette a kispesti baloldal, hiszen arról is szó volt a felvételeken, hogy jövedelmezőbb lenne számukra, ha a kerületi DK-t is ők „csinálnák”.

 

„Figyelj, a Gajda rengeteget küzdött velünk, hogy mi csináljuk meg a kerületi DK-t. Sokkal több pénzt lehetne keresni, hogyha miénk lenne a kerületi DK” – mesélte Lackner.

 

A végére hagytuk a Lackner Csaba a botrányos felvételeken elhangzó talán leginkább ikonikus mondatát:

 

„vannak, akik azt mondják, ha nem keresed meg az évi százmilliót a kerületi politikában, hülye vagy” – fejtegette.

 

Majd hozzátette:

 

„És az is igaz, hogy aki jól csinálja, az igazából nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, meg olyan eladások vannak, ahonnan a külső vállalkozóktól jön vissza”.

 

Na ezek ismeretében mindenki eldöntheti maga, hogy mennyire van mindnen rendben a korrupciógyanúba keveredett kispesti baloldali vezetésű önkormányzatnál.

 

Főkép: YouTube (képernyőkép), Mandiner, Hír TV, szerk.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.