2024. június 14., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.0e19019da7db.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.b97dcaef402d.jpg]Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.41c6d5a01cd0.jpg]

Ismét többet költ Gajda a kommunikációra

Főoldal>Közérdekű>Ismét többet költ Gajda a kommunikációra
 
Írta: Szerk.
2018. február 26. 12:48
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Ismét több tízmillió forinttal emelkedett az önkormányzat kommunikációs kiadása, Gajda Péter (MSZP) a kampányra utalt indokként. Sőt, ha valakinek még nem lenne elég a mindenhol az arcunkba vigyorgó polgármesterből: megtudtuk, a kommunikációs költségek az újságjuk oldalainak számával az eddiginél is tovább nőnek majd. Ezzel párhuzamosan azonban nem jut elég a hivatali dolgozók bérnövekedésére, a fogyatékossággal élők nappali ellátásának ingyenességére, és az óvodáknak, bölcsődéknek sem adtak 1-1 millió forintot játékok és berendezések vásárlására, ahogyan azt a Fidesz- KDNP frakció javasolta.

Kispest a tavalyi évhez képest nagyobb állami támogatással tervezhette meg idei költségvetését. A rendelet részét képező fotóval ellátott, megmosolyogtató polgármesteri beköszöntő mégis szűkülő állami forrásokról beszél, és takarékos, költséghatékony gazdálkodásról ír. Azt is saját eredményeként csűri csavarja, hogy „csak” 1,8 milliárd forint hitelt kellett átvállalnia Kispesttől az államnak, és az anyag szerint annak ellenére a legszuperebb minden Kispesten, hogy újabb 1 milliárd forint hitel felvételével próbálják megoldani a fejlesztéseket. Természetesen mindezért a kormány a hibás, szerintük annak ellenére is, hogy csak az átvállalt hitellel több milliárd forint könnyebbséget és lehetőséget adott a kerületnek, amellyel a baloldali városvezetésnek nem sikerül élnie, és a fejlesztések megvalósításához ismét hitel kell.

 

Ismét több jut kommunikációra

Mint arról már lapunk is többször beszámolt, az önkormányzat kommunikációra és sajtóra költött kiadásai folyamatosan emelkednek, a felületeken javarészt Gajda Péter és baloldali társaik láthatóak. Idén több tízmillió forinttal nőtt ismét a kiadás, amely Gajda szerint tovább emelkedhet, mert lapjuk oldalszámát a kampányidőszakban növelni kell.

 

A Fidesz-KDNP frakció - képünkön Szathury Kolos, Lazányi Ferenc és Ékes Gábor - többek között a fogyatékossággal élők és a hajléktalanokat segítő szervezetek támogatására tett javaslatot. Gajdáék minden javaslatukat lesöpörték.

 

Nemet mondtak a bölcsődéknek és óvodáknak

A gyermeknevelési intézményeknek adott volna telephelyenként 1-1 millió forintot a kispesti Fidesz-KDNP frakció, mert a vezetők sorra jelezték helyszínbejárása során Dódity Gabriella fejlesztéspolitikai tanácsnoknak, nem, vagy csak alig jut pénz játékokra az intézményekben. Javaslatukat leszavazták Gajdáék, mint ahogyan azt is, hogy a tavalyi évhez hasonlóan kapjon idén is 3 millió forintot a Szőlőskert Református óvoda, illetve az Ady Endre Református Általános Iskola is a többi, egyházi fenntartású intézményhez hasonlóan. Ezt is elutasították.

 

Bölcsődéknek, óvodáknak adott volna 1-1 millió forintot többek között játékokra a Fidesz-KDNP frakció. Kezdeményezésüket Gajdáék leszavazták.

 

Dódity Gabriella egyébként nemrég adta be Gajda Péter polgármesternek azt a több mint 60 oldalas javaslatcsomagot, amelyben bemutatva a kerületi óvodák és bölcsődék sok helyen siralmas állapotát azt kéri,  hogy az újabb egymilliárd forintos hitelt teljes egészében a nevelési intézményekre fordítsák.

A fotókkal ellátott javaslatcsomagot IDE kattintva megtekintetik. 

 

Fogyatékossággal élőket és a bajban lévőket sem támogatja

Ismét kezdeményezte a Fidesz-KDNP frakció, hogy az idősekhez hasonlóan a fogyatékossággal élőknek se kelljen nappali térítési díjat fizetniük az önkormányzat intézményében, de erre most is nemet mondtak Gajdáék. Nem támogatták a Fidesz-KDNP frakció azon kezdeményezését sem, hogy a kispesti fogyatékossággal élőket segítő, nekik programokat szervező Gyöngyszemek Alapítvány munkáját 2 millió forinttal támogassa az önkormányzat. Nemet mondtak a hajléktalan embereket ellátó, őket a munka világába visszavezető Misszió Alapítvány 2 millió forintos támogatására is. A családsegítő intézmény 1,5 millió forintos bútorvásárlását sem segítik.

 

A hivatali dolgozóknak sem ad eleget

A városvezetés ugyan megemelte a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak bérét, de nem olyan mértékben, mint ahogyan ők kérték. A szakszervezet kérésének teljesítését kérte a Fidesz-KDNP frakció a városvezetéstől, de Gajdáék nemet mondtak erre a javaslatra is. Annak viszont némileg örülhetünk, hogy rájöttek, az ő kezükben van a megoldás kulcsa, hiszen nemrég még a kormányra mutogattak sajtótájékoztatójukon.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.