2022. május 22., vasárnap, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
szeptember (18)
augusztus (12)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Itt a parlagfű szezon!

Főoldal>Közérdekű>Itt a parlagfű szezon!
 
Írta: Lukasik Zsófia
2011. augusztus 25. 08:00
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Elindult a parlagfűszezon, s ezzel párhuzamosan erősödik a pollenterhelés is hazánkban. Kerületünkben is fontos, hogy megfelelően védekezzünk a parlagfű ellen, és ismerjük az irtási módszereket.

A parlagfű gyorsan alkalmazkodik a környezeti körülményekhez, ezért parkokban, utak mentén, árokparton, kertekben és építési területeken is megtelepedhet. Irtásának egyik módja a gyomlálás. A parlagfüvet tövestől kell kihúzni, de ha már virágzik, akkor kerülni kell a közvetlen érintkezést, mert allergiás reakciót válthat ki. Érdemes kesztyűben és maszkban végezni a munkát.

A növény kaszálása a leginkább környezet- és költségkímélő megoldás. A gyökérnyaknál kell a fiatal növény szárát levágni, mert akkor nem tud kihajtani.

A vegyszeres gyomirtás csak a növény korai növekedési szakaszában hatásos, és csak olyan helyen lehet alkalmazni, ahol az embereket nem veszélyezteti.

A parlagfű zárt növénytakaró mellett nem fejlődik, ezért például fűmag vetésével ki lehet szorítani nagyobb területekről is!

 

Kedves kispestiek! Figyeljetek arra, hogy saját portáitokat folyamatosan rendben tartsátok, vegyetek részt az irtásban, vagy legalább jelentsétek be az önkormányzatnál, ha valahol burjánzó parlagfűtáblát láttok!

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.