2019. augusztus 26., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
november (50)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Jogellenesen emelte volna a baloldali vezetés a garázsok bérleti díját

Főoldal>Közérdekű>Jogellenesen emelte volna a baloldali vezetés a garázsok bérleti díját
 
Írta: Szerk.
2019. február 05. 14:39
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Drasztikusan, közel 50 százalékkal emelte volna meg a kispesti garázsok bérleti díját az önkormányzati tulajdonban lévő Kispest Kft. január 1-től, ráadásul jogellenesen, hiszen arra a szerződés nem adott lehetőséget. Sőt: a jogellenes döntést nemcsak képviselőként, hanem a Kispest Kft. felügyelőbizottsági tagjaként is jóváhagyta Fekete László és Kránitz Krisztián MSZP-s, valamint Varga Attila Párbeszédes képviselő.

Számos lakossági panasz érkezett a kispesti Fidesz-KDNP frakcióhoz a Kispest Kft. garázs bérleti díjának emelése miatt. Az ugyanis a szerződésben foglalt, inflációnak megfelelő mértékű növekedés helyett csaknem 50 százalékos lett volna, vagyis a mostani 10.362 Ft+ÁFA helyett 2019. január 1-től 15.000 Ft + Áfát kell volna fizetni a bérleményekért.  

Horváth Gyula, a Kispest Kft. ügyvezető igazgatója levélben tájékoztatta a bérlőket, hogy „A garázs felépítmények alatti földterület önkormányzati tulajdonban van, emiatt 2019. január 1-től közterület használati díjat kell fizetni a Kispest Kft.-nek, az önkormányzatnak. (…) A fenti indokok alapján a Kft. felügyelő bizottságának jóváhagyásával a gépkocsi tárolók havi bérleti díját emeli”. Vagyis, az önkormányzat által a Kft-re rótt plusz kiadást a bérlőkkel szándékozott volna megfizettetni a cég. Mindezt pedig úgy, hogy a felügyelő bizottság tagjai, Fekete László, Kránitz Krisztián és Varga Attila képviselők is jóváhagyták, egyikőjüket sem zavarta a jogellenes döntés.

- Az általunk ismert, érvényben lévő szerződés alapján egyértelmű volt, hogy mindez jogellenes, hiszen az csak az infláció mértékével megegyező emelést tesz lehetővé. Nem értem, a baloldali képviselők hogyan hozhattak ilyen döntést, amelyet ráadásul két minőségükben, képviselőként és felügyelő bizottsági tagként is megerősítettek – mondta el lapunknak Fekete Márk (Fidesz-KDNP) bizottsági tag, akitől azt is megtudtuk: Horváth Gyula, a Kispest Kft. ügyvezetője arról tájékoztatta őket a napokban, már postázzák a bérlőknek az újabb levelet, amelyben arról tájékoztatják őket, előző levelük tárgytalan, és csak az infláció mértékével történik majd az emelés.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.