2021. október 26., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

szeptember (18)
augusztus (12)
július (18)
június (20)
május (26)
április (19)
március (9)
február (11)
január (11)
· 2020
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Jogellenesen emelte volna a baloldali vezetés a garázsok bérleti díját

Főoldal>Közérdekű>Jogellenesen emelte volna a baloldali vezetés a garázsok bérleti díját
 
Írta: Szerk.
2019. február 05. 14:39
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Drasztikusan, közel 50 százalékkal emelte volna meg a kispesti garázsok bérleti díját az önkormányzati tulajdonban lévő Kispest Kft. január 1-től, ráadásul jogellenesen, hiszen arra a szerződés nem adott lehetőséget. Sőt: a jogellenes döntést nemcsak képviselőként, hanem a Kispest Kft. felügyelőbizottsági tagjaként is jóváhagyta Fekete László és Kránitz Krisztián MSZP-s, valamint Varga Attila Párbeszédes képviselő.

Számos lakossági panasz érkezett a kispesti Fidesz-KDNP frakcióhoz a Kispest Kft. garázs bérleti díjának emelése miatt. Az ugyanis a szerződésben foglalt, inflációnak megfelelő mértékű növekedés helyett csaknem 50 százalékos lett volna, vagyis a mostani 10.362 Ft+ÁFA helyett 2019. január 1-től 15.000 Ft + Áfát kell volna fizetni a bérleményekért.  

Horváth Gyula, a Kispest Kft. ügyvezető igazgatója levélben tájékoztatta a bérlőket, hogy „A garázs felépítmények alatti földterület önkormányzati tulajdonban van, emiatt 2019. január 1-től közterület használati díjat kell fizetni a Kispest Kft.-nek, az önkormányzatnak. (…) A fenti indokok alapján a Kft. felügyelő bizottságának jóváhagyásával a gépkocsi tárolók havi bérleti díját emeli”. Vagyis, az önkormányzat által a Kft-re rótt plusz kiadást a bérlőkkel szándékozott volna megfizettetni a cég. Mindezt pedig úgy, hogy a felügyelő bizottság tagjai, Fekete László, Kránitz Krisztián és Varga Attila képviselők is jóváhagyták, egyikőjüket sem zavarta a jogellenes döntés.

- Az általunk ismert, érvényben lévő szerződés alapján egyértelmű volt, hogy mindez jogellenes, hiszen az csak az infláció mértékével megegyező emelést tesz lehetővé. Nem értem, a baloldali képviselők hogyan hozhattak ilyen döntést, amelyet ráadásul két minőségükben, képviselőként és felügyelő bizottsági tagként is megerősítettek – mondta el lapunknak Fekete Márk (Fidesz-KDNP) bizottsági tag, akitől azt is megtudtuk: Horváth Gyula, a Kispest Kft. ügyvezetője arról tájékoztatta őket a napokban, már postázzák a bérlőknek az újabb levelet, amelyben arról tájékoztatják őket, előző levelük tárgytalan, és csak az infláció mértékével történik majd az emelés.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.