2021. február 26., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (11)
· 2020
december (11)
november (6)
október (5)
szeptember (9)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Jövőre bevezetik a nevelőszülői gyedet

Főoldal>Közérdekű>Jövőre bevezetik a nevelőszülői gyedet
 
Írta: Szerk.
2019. január 28. 09:58
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Új támogatási formaként vezeti be a kormány 2020-tól a nevelőszülői gyed-et, amelynek összege 2022-re eléri a minimálbér akkori szintjét. Ez a nevelőszülői hivatás bemutatását és anyagi biztonságának tovább erősítését célzó kampány része.

Tovább szélesíti a kormány a gyermeknevelés támogatásának formáit, 2020. január 1-jétől ugyanis új családtámogatásként bevezetik a nevelőszülői gyed-et, amely azoknak a nevelőszülőknek jár majd, akik 2 évesnél fiatalabb gyermeket nevelnek. Erre hasonló szabályok vonatkoznak majd, mint a „sima” gyed-re, és a tervek szerint a díj összege 2022-re eléri a minimálbér akkori szintjét.

 

A kormány fontosnak tartja, hogy felhívja a figyelmet erre a nemes hivatásra és megteremtse az erre a pályára lépők anyagi biztonságát. Ennek érdekében már 2014 januárban 5200 nevelőszülő – akik közül mintegy 3200-nak semmilyen munkaviszonya nem volt – került nevelőszülői jogviszonyba, amely amellett, hogy számos más területen is előrelépés történt, megteremtette a hivatásos nevelőszülő jogviszony foglalkoztatási jogviszonnyá történő átalakításának lehetőségét.

 

A nevelőszülői hivatásra való figyelemfelhívás és a gyermekvédelemben, szociális területen dolgozók társadalmi megbecsülésének növelése céljából kampányt is indított a kormány, amely eredményei és céljai a www.neveloszuloiprogram.hu honlapon megismerhetők. E kampány része a jövőre bevezetni kívánt nevelőszülői gyed is, amely a már meglévő foglalkoztatási jogviszony nyújtotta biztonságot szélesíti tovább.

 

Jelenleg 23 ezer fiatalt gondoznak a gyermekvédelmi rendszerben, közülük nagyjából 15 ezren élnek nevelőszülőknél.

 

Forrás: MTI, hirado.hu, origo.hu

Főkép: origo.hu

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.