2019. szeptember 18., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (14)
július (30)
június (33)
május (33)
április (25)
március (34)
február (33)
január (42)
· 2018
december (34)
 Friss kommentekTwitter
2019. május 03. 15:34
István Az alábbi levelet küldtem e- mailen Gajda Péternek Gajda Péter Kispest Polgármestere Tisztelt Polgármester Úr! 2019 április ...
A kereskedők nem hagyják annyiban, hogy nem nyithattak ki nagypénteken
2018. március 07. 19:13
Zsoka Nagyon köszönöm jól jött.
Újabb rezsitámogatás!
2018. március 05. 20:41
János Egy irás egy kicsit más szemszögből: Néhány napja még Dódity Gabriella, az önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője, a város fejl ...
Bútorokkal segítették új lakásában a szívbeteg fiút
2017. július 22. 14:46
Vilmos Örülök a külső medencének. Gajda elvtárs akkor még csattogó lepkét kergetett , mikor már tégla jegyet kellett befizetni , mikor épült ...
Megújultak a fővárosi strandfürdők
2017. január 19. 17:17
János Ez a történet nem csak a mostani várásvezetés sara. Akkor kezdődött amikor Tímár Béla ( fidesz ) eladta a mozit. Ezzel kapcsolatban ...
Új tulajdonosa van az Ady Mozinak
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Jövőre bevezetik a nevelőszülői gyedet

Főoldal>Közérdekű>Jövőre bevezetik a nevelőszülői gyedet
 
Írta: Szerk.
2019. január 28. 09:58
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Új támogatási formaként vezeti be a kormány 2020-tól a nevelőszülői gyed-et, amelynek összege 2022-re eléri a minimálbér akkori szintjét. Ez a nevelőszülői hivatás bemutatását és anyagi biztonságának tovább erősítését célzó kampány része.

Tovább szélesíti a kormány a gyermeknevelés támogatásának formáit, 2020. január 1-jétől ugyanis új családtámogatásként bevezetik a nevelőszülői gyed-et, amely azoknak a nevelőszülőknek jár majd, akik 2 évesnél fiatalabb gyermeket nevelnek. Erre hasonló szabályok vonatkoznak majd, mint a „sima” gyed-re, és a tervek szerint a díj összege 2022-re eléri a minimálbér akkori szintjét.

 

A kormány fontosnak tartja, hogy felhívja a figyelmet erre a nemes hivatásra és megteremtse az erre a pályára lépők anyagi biztonságát. Ennek érdekében már 2014 januárban 5200 nevelőszülő – akik közül mintegy 3200-nak semmilyen munkaviszonya nem volt – került nevelőszülői jogviszonyba, amely amellett, hogy számos más területen is előrelépés történt, megteremtette a hivatásos nevelőszülő jogviszony foglalkoztatási jogviszonnyá történő átalakításának lehetőségét.

 

A nevelőszülői hivatásra való figyelemfelhívás és a gyermekvédelemben, szociális területen dolgozók társadalmi megbecsülésének növelése céljából kampányt is indított a kormány, amely eredményei és céljai a www.neveloszuloiprogram.hu honlapon megismerhetők. E kampány része a jövőre bevezetni kívánt nevelőszülői gyed is, amely a már meglévő foglalkoztatási jogviszony nyújtotta biztonságot szélesíti tovább.

 

Jelenleg 23 ezer fiatalt gondoznak a gyermekvédelmi rendszerben, közülük nagyjából 15 ezren élnek nevelőszülőknél.

 

Forrás: MTI, hirado.hu, origo.hu

Főkép: origo.hu

 

 

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.