2022. augusztus 17., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

július (33)
június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kiemelt ügy az egészségügyi dolgozók anyagi megbecsülése

Főoldal>Közérdekű>Kiemelt ügy az egészségügyi dolgozók anyagi megbecsülése
 
Írta: Szerk.
2022. február 04. 14:12
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
„A kormány 2010-től kezdve kiemelten kezeli az egészségügyi dolgozók anyagi és erkölcsi megbecsülését. Végrehajtottuk minden idők legnagyobb orvosi béremelését. A kormány ezzel a lépésével tovább növeli az orvosok anyagi megbecsülését és átláthatóbb foglalkoztatási és bérezési körülményeket teremtett számukra” – egyértelműsítette videóüzenetében Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. Földesi Gyula választókerületi elnök szavai szerint jól látszik, hogy ez az év sem a megszorításokról, hanem az adósságcsökkentésről és a béremelésekről szól.

Kásler Miklós a közösségi oldalára feltöltött videójában emlékeztetett arra, hogy míg 2010-ben egy kezdő orvos havi átlagkeresete nem haladta meg a 130 ezer forintot, addig 2021 januártól több mint 400 ezer forintra emelkedett, ez év januárjától pedig több mint 600 ezer forintra nőtt. „Egy 20 éves jogviszonnyal rendelkező orvos 2010-ben közel 165 000 forintot keresett, 2021 januártól már több mint egymillió forintot vihetett haza, amely idén januártól több mint 1 millió 300 ezer forintra emelkedett” – folytatta.

 

Ez év január elsejétől érvényes a bérek 30 százalékos emelése; a program mintegy 81 ezer egészségügyi szakdolgozót és további 4 ezer védőnőt érint. A béremelésnek köszönhetően a szakdolgozói bérek 2019. július és 2022. január között 72 százalékkal emelkedtek. „Amíg 2010-ben egy felsőfokú végzettséggel rendelkező ápoló alig 126 ezer forintot keresett, addig idén január 1-től már 422 ezer forintot vihetett haza” – hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere.

 

Földesi Gyula, a Fidesz választókerületi elnökének szavai szerint az a tény, hogy idén januártól folytatódott az ápolók, a rezidensek és az orvosok béremelése is, jól mutatja, hogy ez az év sem a megszorításokról, hanem az adósságcsökkentésről és a béremelésekről szól.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.