2022. július 06., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

június (41)
május (41)
április (19)
március (27)
február (54)
január (52)
· 2021
december (23)
november (24)
október (13)
 Friss kommentekTwitter
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Kispesten is hozzá lehet járulni az ország legnagyobb élelmiszergyűjtő akciójához

Főoldal>Közérdekű>Kispesten is hozzá lehet járulni az ország legnagyobb élelmiszergyűjtő akciójához
 
Írta: Szerk.
2021. november 15. 14:10
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület idén is megszervezi nagyszabású Karácsonyi Adománygyűjtését: az akciót, amelyben 160 település 315 áruháza vesz részt, november 19-e és 21-e között rendezik meg, s várhatóan több mint 50 ezer rászorulót támogatnak majd vele az ünnepek közeledtével. Kispesten három üzletben lesz lehetőség adományokat átadni.

Az Élelmiszerbank 2006 óta minden évben felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy az ünnepek közeledtével gondoljanak a rászorulókra is, s áruházi vásárlásaik alkalmával számukra is tegyenek kosarukba egy tetszőleges tartós élelmiszert. A kezdeményezés sikerét jelzi, hogy az adományok össztömege évről évre meghaladja a 250 ezer tonnát, amiből az egyesület munkatársai mintegy 50 ezer rászorulónak tudnak élelmiszercsomagot összeállítani az ünnepi időszakban. A legnagyobb segítséget a tartós élelmiszerek jelentik: hús- vagy készétel konzervek, cukor, liszt, tészta, tartós tej, étolaj vagy éppen csokoládé – csak hogy néhány példát említsünk.

 

A gyűjtésre idén november 19-e és 21-e között kerül sor 160 településen, összesen 315 helyszínen, a Tesco, az Aldi, az Auchan és a Metro áruházaiban. Kispesten négy üzlet vesz részt az akcióban: a KöKi Terminálban helyet kapott Tesco, valamint az Üllői úti, a Szalay utcai és a Hofherr Albert utcai Aldi üzletek. 

 

Az élelmiszeradományokat az Élelmiszerbank zöld ruhát viselő munkatársainak lehet átadni a kijelölt gyűjtőpontokon, a kasszák közelében; a felajánlásokat 19-én pénteken 15-től 20 óráig, szombaton 8-tól 19 óráig, vasárnap pedig 8-tól 18 óráig fogadják.

 

Az Élelmiszerbank az adományokat a gyűjtések helyszínének környékén, helyi karitatív szervezetek közreműködésével juttatja el a rászorulókhoz az ünnepek előtti hetekben, majd pedig januárban, a hónap végéig.

Aki szívesen segítené a gyűjtést, de nem tud ellátogatni a kijelölt üzletekbe, online is támogathatja a kezdeményezést a Tesco Otthonról szolgáltatás segítségével: a felületen többféle adománycsomagot is lehet vásárolni, egészen december 5-ig.

 

Fotók: Vasvári Tamás/Magyar Élelmiszerbank Egyesület

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.