2021. február 26., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

január (11)
· 2020
december (11)
november (6)
október (5)
szeptember (9)
augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Közterületi szemétszedési akció a lakótelepen

Főoldal>Közérdekű>Közterületi szemétszedési akció a lakótelepen
 
Írta: Szerk.
2017. április 12. 11:51
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Egy tucatnyi zsák szemetet szedett össze a kispesti Fidesz a „Lássuk végre Tisztán!” elnevezésű,közterületi szemétszedési akciója során. Az Üllői út mentén tartott közterületi takarítás elsősorban figyelemkeltés és szemléletváltás céljából hívták életre, hogy láttassák, mennyi szemét veszi körül Kispest lakóit. A legnagyobb problémát az illegális zöldhulladék, a cigarettacsikkek és a kutyagumik okozzák.

Egy cseppnyi odafigyeléssel,azaz a közterületi szemetes kosarak rendeltetésszerű használatával csökkenthető lenne a panelházak lábánál heverő hulladékok mennyisége, hiszen az Üllői út mentén - ha nem is korszerű és nem is nagyszámban-,de találhatóak szemetes kosarak.

 

Dódity Gabriellának (Fidesz-KDNP) ifjú segítője akadt, fontos, hogy a gyerekeket egészen kicsi kortól a környezettudatos szemléletre tanítsuk 

 

 

A kispesti Fidesz a „Lássuk végre Tisztán!” elnevezésűszemléletformáló közterületi szemétszedési akciója során kiderült, hogy a legnagyobb problémát még mindig a cigaretta csikkek okozzák. A lakók hiába tettek ki a panelházak kapui elé csikkgyűjtő dobozokat, sokaknak még mindig egyszerűbb eldobni azokat. Egy lakótelepen élő hölgy lapunknak elmondta, hogy sokan az erkélyeken és a konyhaablakban dohányoznak és dolguk végeztével egyszerűen még az égő csikket ledobják a zöldövezeti területekre.

 

 

Az Üllői úti kis kávézók és gyorsbüfék környékén megdöbbentő mennyiségű műanyag pohár és az italkeverő pálcika hever a bokrok aljában közel a villamos megállókhoz. Tíz méterrel beljebb a lakótelepi házak zöld övezeteiben cigarettás dobozok, italos flakonok és édességek papírjai okoznak környezetszennyezést. Az egyik lakó megjegyezte, nem is érti, hogy kerül hozzájuk ez a sok szemét, hiszen az ő házukban élők gondosan ügyelnek a tisztaságra. A szemét mellett a másik legnagyobb gond a kutyaürülék kérdése. A lakótelepek között ugyan találhatóak kutyagumi szemetesek, de a szemétszedés során egyértelművé vált, hogy azokat alig használja valaki.

 

 

A kispesti Fidesz szemléletváltásra szeretné sarkalni Kispest lakosait, hogy óvják azt a környezetet,amelyben élnek. Az akciójukat, amelyhez lakók is csatlakoztak, hamarosan más városrészeken folytatják.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.