2024. május 27., hétfő, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
augusztus
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Lezárták az Árnyas Óvodák udvari játékait

Főoldal>Közérdekű>Lezárták az Árnyas Óvodák udvari játékait
 
Írta: Szerk.
2020. március 10. 12:03
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Az idei költségvetés tárgyalásakor a Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselők szerették volna elérni, hogy az önkormányzat kommunikációs költségeinek terhére 15 millió forintból teljes körűen újítsák fel a Vonás utcai óvoda udvarát, ám a Gajda Péter vezette baloldali többség nem támogatta a kezdeményezést. Azóta kiderült, az udvaron a játékok többsége balesetveszélyes, ezért azokat le kellett zárni.

Balesetveszélyes a játékok többsége az Árnyas Óvoda Vonás utcai intézményének udvarán, ami miatt a játékok többségét le kellett zárni, a néhány javítható játék mellett olyan is van, ami menthetetlen, le kell bontani – ez derült ki egy nemrég elvégzett vizsgálatból, amelyről egy felháborodott szülő értesítette lapunkat. Hasonló a helyzet az óvoda Esze Tamás utcai és Corvin körúti intézményeinek udvarain is: a játékok többségét szintén lezárták. A néhány nappal korábbi képviselő-testületi ülésen viszont a Gajda Péter vezette baloldali többség nem támogatta a Fidesz-KDNP arra irányuló javaslatát az idei költségvetés tárgyalásakor, hogy az önkormányzati kommunikációs költségek terhére csoportosítsanak át 15 millió forintot az udvar teljes körű felújítására. Az egyik felháborodott szülőnek azt válaszolta Gajda Péter (MSZP) polgármester, hogy szerinte eltúlzott a gyermekért való aggódás a szakértő által is balesetveszélyesnek minősített játékok miatt, amelyek közül többet le kellhet bontani. Régóta használhatatlanok a játékok A mostani vizsgálat szerint azt a két eszközt – egy csúszdát és egy párakaput – is érintette, amelyet korábban a Lackner-féle botrányos hangfelvételeken csak „Miszter Negyven Százaléknak” emlegetett Kránitz Krisztián vezette vagyonkezelő (VAMÜSZ) állítólag megcsináltatott. Megírtuk, a csúszda lapja nem volt megfelelően rögzítve, emiatt az szabadon lifegett. Ezt végül egy csavar megfelelő becsavarásával utólag orvosolták. Ám a csúszdát most mégis balesetveszélyesnek nyilvánították.

 

 

 

OLVASTA MÁR?

Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres

 

Hónapokig balesetveszélyes volt az udvar

A játékok mellett a fák is sokáig balesetveszélyt jelentettek az udvaron, amelyről korábban szintén beszámolt lapunk. Emlékezetes, hosszú hónapok után vágták ki azt a keleti ostorfát, amelyről az általunk korábban megkérdezett szakértő is megállapította, balesetveszélyes, de – mivel hiába kérték, a VAMÜSZ nem vizsgáltatta meg – a szülők által felkért minősített favizsgáló azt állapította meg, hogy extrém biztonsági kockázatot jelent, ki kell vágni. Igaz ezt a fát azóta kivágták, és a szakértő által balesetveszélyesnek minősített további kettőt később szintén, de az udvar összes fáját cserére javasolta a favizsgáló, amely még mindig nem történt meg.

 

 

OLVASTA MÁR?

Nem volt fűtés a 7,4 millió forintból felújított önkormányzati lakásban

 

A vagyonkezelő más területen sem jeleskedett

A szülők szerették volna elérni, hogy megszűnjön a folyamatos por felverődés az óvoda udvarán, ahol a gyermekeik játszanak, ezért több évvel ezelőtt közösen vásároltak annyi biztonságos gumitéglát, amellyel az egész udvart be lehetett volna vonni. A súlyos tízmilliókat érő munkálatoknál láthatósan sokkal jobban sürgő-forgó, beszédesen „Miszter 40 Százalékként” emlegetett Kránitz Krisztián vezette vagyonkezelő mégsem tette le azokat, és mivel az önkormányzat különböző uniós szabályokra és szakszerűségre hivatkozva a szülőknek sem engedte, hogy lerakják, évekig álltak az udvaron felkupacolva, és tönkrementek.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.