2024. június 14., péntek, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (11)
április (26)
március
február
január (2)
· 2023
december (15)
november (7)
október (7)
szeptember (6)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
  Error: Cannot produce JPEG file. [./images/tmp-res/kispest-info.2999a2cc826a.jpg]

Mától csönget a postás a családi adóvisszatérítéssel

Főoldal>Közérdekű>Mától csönget a postás a családi adóvisszatérítéssel
 
Írta: Szerk.
2022. február 02. 11:49
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
Megkezdődött a családi adóvisszatérítés postai kézbesítése, ez Magyarország eddigi legnagyobb egyösszegű családtámogatása. A fejenként akár 809 ezer forintos visszatérítés egyébként a sokadik, gyermekeseket segítő kedvezmény, amelyet a baloldal nem támogat. Hiller István például el sem ment a szavazásra.

Elindult az eddigi legnagyobb egyösszegű magyar családtámogatás, egyben legnagyobb adócsökkentés kifizetése - közölte Zsigó Róbert, a családokért felelős parlamenti államtitkár. Mint korábban megírtuk, a dolgozó szülők az átlagbér szintjéig kapják vissza a tavaly befizetett személyi jövedelemadójukat (szja), a visszatérítés maximális összege szülőnként elérheti a 809 ezer forintot. Ha mindkét szülő dolgozik és tavaly fizettek szja-t, egyszerűsített közteherviselési hozzájárulást (ekhót) vagy kisadózó vállalkozások tételes adóját (katát), akkor mindketten megkapják a családi adó-visszatérítést.

 

A pénzhez kétféleképpen juthatnak hozzá a szülők: ha a családi pótlékot is postai úton kapják vagy készpénzben kérték az adónyilatkozatban a visszatérítést, akkor a postás kézbesíti majd, egyéb esetben pedig banki átutalással érkezik az összeg február 15-ig. Azok a szülők is megkapják a pénzt, akik esetleg lekésték a december 31-ei nyilatkozati határidőt, ők az szja-bevallásukban kérhetik majd a családi adó-visszatérítést.

 

Emlékezetes, a kormány a járvány miatt döntött úgy, hogy újabb támogatással segíti a gyermekes családokat. Az adóvisszatérítésre 600 milliárd forintot szánnak, amit a gazdaság jó teljesítménye tesz lehetővé.

 

– Miközben a 2010 előtti kormányok elvették a családi adókedvezményt és az otthonteremtési támogatásokat, a családi pótlékot pedig meg akarták adóztatni, az Orbán-kormány ösztönzi és segíti a fiatalok gyermekvállalását is – hangsúlyozta lapunknak a Fidesz választókerületi elnöke.

 

Földesi Gyula hozzátette: míg 2010 előtt 12 milliárd forintnyi kedvezményben részesültek a szülők, 2021-ben 380 milliárd forintra rúgott a családoknál hagyott pénz.

 

 

 

A kormánypárti politikus kiemelte továbbá, hogy az adó-visszatérítés már a sokadik, gyermekeseket segítő támogatás, adócsökkentés, amelyet a baloldal nem támogat, 2010 óta ugyanis egyetlen új családtámogatást és adócsökkentést sem szavaztak meg.

 

Ha a baloldalon múlna, egész biztos, hogy a kispesti szülők sem látnának egy fillér adóvisszatérítést sem, miután a helyi baloldali jelölt, Hiller István még a jelenlétével sem tisztelte meg a támogatásról szóló szavazást.

 

– A baloldal a családpolitikában is vissza akarja hozni a Gyurcsány-korszakot, ezért az április 3-ai országgyűlési választáson arról is döntenek majd az emberek, hogy a jelenlegihez hasonló családtámogatások megmaradnak, bővülnek-e, vagy ezeket is eltörli a baloldal – fogalmazott.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.