2023. június 10., szombat, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

május (2)
április
március (14)
február (26)
január (26)
· 2022
december (16)
november (31)
október (38)
szeptember (50)
 Friss kommentekTwitter
2023. február 24. 15:44
István Elképzelhető, hogy a lemondások azért maradnak el, mert nem veszik fel a telefont. Már meg sem próbálkoznak felhívni a rendelőt. Javaslatom ...
Problémás helyzetre hívja fel a figyelmet a Kispesti Egészségügyi Intézet
2023. február 06. 10:21
smisi05 A KISPEST ujságban dr.Hiller István (MSZP) országgyűlési képviselő tollából elismerésreméltó tartalmú és objektiv hangvételű cikk jelent ...
Elvégezték az első műtéteket az egynapos sebészeten
2021. szeptember 03. 20:57
smisi05 A Gajda-féle kispest-ben olvastam a szoboravatásról szóló riportot. Az első szónok, Hiller István kulturált hangvételü beszédet mondott, ...
Szent István-szobrot avattak
2021. március 04. 18:28
Irén Hol lehet érdeklööni az oltásról?
Kispesten is megkezdődött a koronavírus elleni oltás
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Még lehet véleményezni a repülőtéri út terveit

Főoldal>Közérdekű>Még lehet véleményezni a repülőtéri út terveit
 
Írta: Szerk.
2021. november 02. 16:23
Rovat: Közérdekű
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre vezető, elavult és balesetveszélyes út felújításáról 2018 végén döntött a kormány. A fejlesztés jelenlegi, tervezési szakaszában a lakosság is hangot adhat véleményének, egy kérdőívet kitöltve, november 5-ig bezárólag.

„Az út jelenlegi műszaki állapota és minősége rendkívül alacsony színvonalú, áteresztőképessége kicsi, környezete pedig, amivel a hazánkba repülőgéppel érkező külföldiek először találkoznak, nem méltó sem Budapesthez, sem Magyarországhoz” – jellemezte a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre vezető, közel 80 éve létesített utat közösségi oldalán Vitézy Dávid. A Budapesti Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója hangsúlyozta, a Gyömrői úton szervizút-szerűen vezetett 2x1 sávos úton egyetlen apró fennakadás több órás torlódást eredményezhet, továbbá rendkívül balesetveszélyes is.

 

Éppen ezért, a kormány döntése alapján a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) és BFK megkezdte a repülőtérre vezető út fejlesztésének előkészítését, ebben pedig a lakosság közreműködésére is számítanak. „A tervezésben sokat segít, ha képet kapunk arról, hogy a közlekedőknek és a helyi lakosoknak mik az igényeik és az elvárásaik” írta Vitézy Dávid, utalva a beruházással és az utazási szokásokkal kapcsolatos kérdőívre, amelyet november 5-ig lehet kitölteni a repuloteriut.hu webcímen.

 

Ami biztos: az új gyorsforgalmi út 2x2 sávos lesz, zöldfelületek, fejlett gyalogos és kerékpáros infrastruktúra jellemzi majd, illetve a keresztirányú közlekedést is átalakítják majd. A BFK vezérigazgatójának szavai szerint a beruházás túlmutat a belváros és a repülőtér közötti kapcsolat javításán: amellett, hogy szolgálja a dél-pesti kerületek és egyéb városrészek közötti közúti, közösségi közlekedési, gyalogos- és kerékpáros kapcsolatok javítását, nagyszabású városfejlesztést indíthat el.

 

„Az útmenti barnamezős területeken jelentős építkezések és ingatlanfejlesztések kezdődhetnek, és ez egész Budapestnek kedvező lehet. Városias jellegű főutat tervezünk a Határ úti metrómegállótól egészen Budapest széléig a repülőtér irányába” – hangsúlyozta.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.