2020. szeptember 30., szerda, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
december (12)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Mellékhelyiség a piacon: 8,4 millió lett, maradhat?

Főoldal>Közélet>Mellékhelyiség a piacon: 8,4 millió lett, maradhat?
 
Írta: Szerk.
2015. november 16. 14:05
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A kispesti piac műszaki állapota kritikán aluli. A Fidesz-KDNP az átfogó felújítási koncepció elkészítését sürgeti, de a városvezetés nem vevő erre. Nemrég felújították ugyan a kereskedők illemhelyiségét: a nagyjából negyven négyzetméteres helyiséget 8,4 millió forintért. Összehasonlításul: ennyi pénzből egy 50 négyzetméteres, szerkezetkész házat is fel lehet építeni. A munkát az egyik MSZP-s képviselőhöz köthető cég végezte.

A Kossuth téri piac állapotával mi is többször foglalkoztunk. Égető probléma megoldását halogatja a városvezetés azzal, hogy nem teszi rendbe a finoman szólva sem túl bizalomgerjesztő állapotban lévő piacot. Pedig sajnos az jelenleg még csak napirenden sincs.

 

8,4 millióból újítottak fel két wc-t

 

Egy munka azonban elkészült, az önkormányzati megbízást az MSZP-s képviselő Somogyi Lászlónéhez köthető Anildia Kft. nyerte el. A kereskedők mellékhelyiségét újították fel, csaknem 8,4 millió forintból. Ennek keretében – a helyszínen látottak alapján – új járólapot, csempét és tisztasági festést kaptak a helyiségek. A két mosdóban három-három új wc kagylót (a férfiaknál három piszoárt), valamint egy-egy új kézmosót építettek be a többmilliós megbízás keretében. Más munka szemmel nem látható. Ekkora összegből a két, becslésünk szerint legfeljebb 40 négyzetméteres helyiségnek kacsalábon kellene forognia. Összehasonlításul: ekkora összegből egy 50 négyzetméteres házat is fel lehetne építeni szerkezetkészre, ha átlagosan 150 ezer forintos négyzetméterárral számolunk.

 

 

Tekintse meg galériánkat, amiben láthatja, milyen egy 8,4 millió forintos mellékhelyiség!

 

Bűz a piacon… Miért?

 

Hiába az új 8,4 milliós mellékhelyiségek, sokak figyelmét felkeltette a piacon és környékén terjengő átható csatornaszag. Meg nem erősített információink szerint ennek oka, hogy a Kossuth téri piac alatt lévő csatornahálózat műszaki állapota sem megfelelő. Értesüléseink szerint a csövek átmérője keskeny, nem szabvány szerinti. A piac melletti fővezetéket napjainkban cseréli/cserélte ki a csatornázási művek, célszerű lett volna ezzel egyidejűleg cserélni a piac szennyvízhálózatát is. A szúrós szag azonban marad még egy ideig, ahogy a kispestiek rossz szájíze is.

 

Gajdáék nemet mondtak a piac fejlesztésére

 

Még fejlesztési koncepciója sincs a városvezetésnek arról, hogyan rendezné a piac sorsát. A képviselő-testület áprilisi ülésén a baloldali többség megemelte a kereskedőket érintő díjakat a piacokon. Gajda Péter (MSZP) polgármester előterjesztésének érvelése szerint ugyanis „a forgalom csökkenése és a természetes elhasználódás következtében célszerű lenne a díjak infláció mértékét meghaladó emelése”. Ekkor a Fidesz-KDNP-s Dódity Gabriella azt javasolta, hogy ne emeljék a díjakat, hanem inkább készítsenek egy átfogó fejlesztési tervet az egyre vállalhatatlanabb állapotú kispesti piacokkal kapcsolatban. Megtudtuk: a következő testületi ülésre ismét benyújtják az erre vonatkozó javaslatukat. Elfogadták azonban a Fidesz-KDNP-nek azt a javaslatát, hogy a polgármester vizsgálja meg, a bérleti díjakból mekkora összeg lett a piacok fejlesztésére fordítva, és ezzel együtt felkérték a polgármestert arra is, hogy mindent tegyen meg azért, hogy a bérleti díj emeléséből származó plusz bevételt a piacok fejlesztésére költsék. Kíváncsiak vagyunk, ezekből mi valósult meg.

 

Önnek mi a véleménye a kispesti piac állapotáról?

Írja meg nekünk! ujsag@kispest.info

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.