2020. szeptember 29., kedd, /
RSSRegisztrációBejelentkezésKapcsolatImpresszum
 

Archívum

augusztus (8)
július (13)
június (18)
május (17)
április (10)
március (31)
február (8)
január (6)
· 2019
december (12)
 Friss kommentekTwitter
2020. április 24. 13:16
Suleczki258 Ez azt jelenti hogy mostantol a 65 év felettiek hajnaltol délig szorakozhatnak kispesten,elöször a piacon és 9 töl a boltokban? Jol ...
Változik a kispesti piacok látogathatósága
2020. január 15. 15:29
István Hát lehet valami Paróczai Anikó által előadottakban, mert közérdekű adat kiadását kértem a Vamüsztől, amelyet úgy adtak ki, hogy az ...
Vádaskodik a Momentum a Lackner-ügyben, miközben szövetséget alkot annak terheltjeivel
2019. november 27. 17:33
István Kérem szépen, ma megtudhatjuk a hallgatás alapárát. Fogd be a szád, ne vallj rám megduplázom a fizetésed.
Adót emelt a városvezetés, közben Kránitz kétszer annyit keres
2019. október 03. 15:41
István Na erre mondják, hogy kormányközeli mutyi! Kispest költségvetésének jelentős része került, DK-MSzP-Együtt-Párbeszéd-Momentum nevű ...
Jól járnak az MSZP-közeli cégek Kispesten
2019. október 01. 22:42
István Kezdenek kihullani a csontvázak a szekrényből. Kíváncsi lennék az aszfoltozási ügyben ki kinek mennyiért, és hogyan......?
Több millió forint tűnt el az Almavirág tér felújítása során?
 
 
 
 
 
 
 
KezdőKözéletKultúraKrimiKedvcsinálóKözülünkKupaKulináriaKölyökKalandKözérdekűKirakat
 
 
 

Mennyire lehet hatékony a Lackner-ügyet vizsgáló bizottság?

Főoldal>Közélet>Mennyire lehet hatékony a Lackner-ügyet vizsgáló bizottság?
 
Írta: Szerk.
2020. március 02. 11:07
Rovat: Közélet
RSS
Felíratkozás a szerző
hírcsatornájára
A baloldal volt frakcióvezetője és az önkormányzat ingatlaneladásait ellenjegyző ügyvéd is tagja a Lackner-féle botrányt vizsgáló bizottságnak, amely február végén megkezdte munkáját. A vizsgálódásban a Fidesz-KDNP részéről résztvevő Fekete Márk és Dódity Gabriella szerint fontos arra ügyelni, hogy a bizottsági munka ne sértse az ügyben jelenleg is zajló nyomozások érdekeit és sikeres kimenetelét.

Megkezdte munkáját a Lackner Csaba (ex-MSZP) nevével fémjelzett, a kispesti baloldalt beárnyékoló, köztük Gajda Péter (MSZP) polgármestert, Burány Sándor (MSZP-Párbeszéd) országgyűlési képviselőt, Kránitz Krisztián (MSZP) vagyonkezelő-igazgatót, valamint a szintén szocialista önkormányzati képviselő, Somogyi Lászlóné vállalkozó volt férjét is korrupciógyanúba keverő botrányt vizsgáló Antikorrupciós Tényfeltáró és Vizsgálóbizottság. Ennek felállítását egyébként az LMP-s Ferenczi István kezdeményezte, eredetileg 6 hónapra, de januári képviselő-testületi ülésen a baloldali többség döntése szerint, csak 3 hónapig vizsgálódhat, eredetileg zárt ajtók mögött. Ez utóbbi nem valósult meg, mert Ferenczi Vitál Márton aljegyző véleményére alapozva nyílttá tette az üléseket annyi kikötéssel, hogy egyes napirendi pontok tárgyalásakor elrendelhető a zárt tárgyalás. Az alakuló ülésen elfogadták a normál esetben kéthetente ülésező bizottság munkatervét, amely várhatóan március 10-én ül össze legközelebb, amikor arról is dönthetnek, az érintettek közül kiket hallgatnak meg.

 

Aggályos lehet a bizottság hatékonysága

A bizottságban a Fidesz-KDNP részéről Fekete Márk mellett jelenlévő Dódity Gabriella ismét hangsúlyozta, a jobboldal mindenben partner annak érdekében, hogy kiderüljön az igazság Kispest valaha volt legnagyobb korrupciós botránya kapcsán, de felhívta a figyelmet, hogy a bizottsági munka nem sértheti a jelenleg is zajló, a Nemzeti Nyomozóiroda és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által folytatott nyomozások érdekeit, hiszen számos olyan tényező is felmerülhet, amelynek nyilvánosságra kerülése sértheti azokat. Ha pedig ezeket nem tárgyalja meg a bizottság, akkor a képviselő-testület számára írt jelentés lehet torz. Jelezte továbbá, hogy a Fidesz-KDNP már több olyan megállapítást is tett, amely segítheti a nyomozóhatóságok munkáját. Ezeket viszont nem érdemes a nyilvánosság előtt tárgyalni, mivel ezek az információk a botrányban érintetteket is lépéselőnybe hozhatják.

 

– Az is aggályos lehet, hogy a bizottságnak tagja Fekete László (MSZP), aki a baloldal frakcióvezetője volt az előző ciklusban, akinek – ha beigazolódik a hangfelvételeken elhangzott gyanús ügyek valódisága – nyilvánvalóan kellett tudni ezekről a dolgokról – mondta lapunknak Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP). A tagok között van egyébként az az ügyvédnő is, aki az utóbbi években több megbízást kapott a városvezetéstől, ő ellenjegyzi az önkormányzati ingatlaneladásokat.

 

Ez az ügyvédnő volt az építéshatósági iroda korábbi vezetője által korábban megvásárolt telek szerződésének ellenjegyzője is, aminek botrányos körülményeiről a 444.hu baloldali hírportál számolt be nemrégiben. Az építéshatósági iroda volt vezetőjéről egyébként a kiszivárgott felvételeken Lackner Csaba „megjósolta”, távozni fog. Így is lett…

 

A Ferenczi István által elnökölt bizottság további tagjai a momentumos Paróczai Anikó, aki eddig nem brillírozott, mint átláthatósági tanácsnok, a Gyurcsány-párti (DK) Domokos Gábor, és a Párbeszéd által delegált külsős tag.

0 Hozzászólás - legyél te az első!
Kommenteléshez Jelentkezz be, vagy ha még nem regisztráltál, Regisztrálj!
 
 
 
 
 
Felhasználási feltételek
Az oldal üzemeltetője a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. minden itt megjelent és publikált cikk, kép- és hanganyag másodközlési jogát fenntartja. A megjelent cikkeket, kép- és hanganyagokat csak a jogtulajdonos - jelen esetben a KONTEXT-KOMMUNIKÁCIÓ Kft. - előzetes és írásos engedélye alapján lehet más oldalon, írott vagy elektronikus médiában közzétenni.
Bővebben »
 
 
Rólunk
A Kispest.info újság és hírportál a XIX. kerület életéről, legfontosabb eseményeiről és mindennapjairól számol be. Célunk, hogy a Kispestiek mindig tudomást szerezhessenek az őket érintő, számukra fontos hírekről, eseményekről és a kerületi programokról.
Bővebben »
 
 
Médiaajánlat
Hirdessen Ön is a Kispest.info magazinban!
Bővebben »
 
Kispest Info
 
  2011. KISPEST INFO. Minden jog fenntartva. Powered by Kohr-ah
Kohr-Ah portal engine 1.98.